Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Black-and-Tan Coonhound

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 25 - 34 kg

Schofthoogte: 58 - 69 cm

Black and Tan Coonhound

De Black and Tan Coonhound is een echt hondenras in elke betekenis van zijn naam. Niet alleen ziet hij er indrukwekkend uit, maar hij heeft ook een neus dat hem nooit in de steek zal laten.

Geschiedenis

Oorspronkelijk gefokt in Amerika in de vroege jaren 1900, bestaat de Black and Tan Coonhound eigenlijk uit verschillende rassen. Black en Tan Coonhounds werden oorspronkelijk gefokt als jachthonden die werden gebruikt om kleine dieren (meestal wasberen) te vangen. Zodra hij zijn prooi had gevangen, zou de Black and Tan Coonhound aan de voet van de boom vallen, wat de jager op zijn locatie zou wijzen. Black and Tan Coonhounds kunnen ook worden gebruikt om op andere soorten jacht te jagen, omdat dit ras uitblinkt in elk type geurjacht. Samen met zijn scherpe geurvaardigheden, kan dit ras in een snel tempo reizen en zijn ze geschikt voor het jagen in de nacht. De Black en Tan Coonhound is gebouwd op uithoudingsvermogen en kunnen door ruige, bergachtige gebieden reizen. Hoewel het geen gewone hond is, is de Black and Tan Coonhound populair in veel van de zuidelijke gebieden van de Verenigde Staten.

Karakter

Je zult zien dat de Black and Tan Coonhound kalm, ontspannen en liefdevol is. Hij houdt ervan om rond te hangen met mensen en andere huisdieren. Om gebruik te maken van de natuurlijke, kalme aard van deze hond, moet je vroeg beginnen met socialisatie om problemen met agressie of achtervolging van andere dieren te voorkomen. De Black and Tan Coonhound zal een goede waakhond zijn, maar eigenlijk is hij daar net wat te vriendelijk voor. Dit ras kan luidruchtig zijn tijdens spelletjes of oefeningen, daarom zijn deze honden meer geschikt voor gezinnen met oudere kinderen. Ook heeft deze hond een grote, omheinde ruimte nodig waar hij overdag zelf zijn energie kwijt kan. Laat de Black and Tan Coonhound niet achter in een besloten ruimte of kennel, hij moet zowel routine als menselijk gezelschap en lichaamsbeweging hebben om een ​​gelukkige en goed aangepaste hond te zijn.

De Black and Tan Coonhound heeft dagelijkse oefening nodig. Een grote omheinde tuin is ideaal voor zelfoefening wanneer hij alleen wordt gelaten. De Black and Tan Coonhound is een sociale hond, dus wanneer hij een speelmaatje heeft maak je hem niet gelukkiger. Houd de Black and Tan Coonhound aan de lijn wanneer hij buiten de tuin is. Zodra de Black and Tan Coonhound een geur vindt is hij weg en zal hij commando's minder gauw opvolgen. Soms is de Black and Tan Coonhound zo vastbesloten om sporen te volgen dat hij zich afsluit voor zijn omgeving. Eenmaal volledig afgericht kan de Black and Tan Coonhound worden geleerd om los te lopen in rustige gebieden, maar dit kost tijd en geduld en wordt niet aanbevolen op locaties met veel verkeer.

Gezondheid van de Black and Tan Coonhound

De Black and Tan Coonhound heeft dezelfde algemene gezondheidsproblemen als elk ander groot hondenras. Een van de grootste zorgen is heupdysplasie, maar dit kan worden getest voordat honden worden gefokt om ervoor te zorgen dat deze aandoening niet wordt doorgegeven aan de puppy's. Een andere zorg is opgeblazen gevoel, wat een potentieel fatale spijsverteringsaandoening is. Je kunt een opgeblazen gevoel voorkomen door twee of drie kleinere maaltijden per dag te geven, de oefening direct na het eten te beperken en ervoor te zorgen dat de hond niet een te grote hoeveelheid droogvoer eet en daarna onmiddellijk drinkt. Vers water geven gedurende de dag of voedsel voorweken kan ook een opgeblazen gevoel voorkomen.

Verzorging

De Black and Tan Coonhound heeft een korte, grove en dichte vacht die zwart is met bruine aftekeningen op de snuit, wenkbrauwen, borst en onderbenen en op de staart en onderkant. Verzorg de vacht minimaal één keer per week om dood haar te verwijderen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen