Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Billy

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 24 - 32 kg

Schofthoogte: 58 - 70 cm

Billy

De Billy is een ras van zeer grote en actieve scenthound uit Frankrijk. Met een afnemende populatie op dit moment werd deze hond op grote schaal gebruikt als roedelhond voor jachtdoeleinden.

Geschiedenis

De oprichting van de Billy Dog dateert uit de 19e eeuw in Centraal-West-Frankrijk door Monsieur Gaston Hublot de Rivault. Ze zijn een genetische combinatie van de momenteel uitgestorven rassen - Montemboeuf, Ceris en Larye. Het vossenbloed werd ook gemengd om de lijn vers te houden. Gedurende deze tijd was het houden van grote honden door Franse vorsten een modieus iets, met koningen waaronder Francois I en Louis XIV met scenthounds als hun huisdieren. Het ras dankt zijn naam aan het Chateau de Billy, de residentie van de Rivault.

Vlak voor de Tweede Wereldoorlog was het hele pakket Billies uitgestorven, met nog maar twee personen over. Later voegde de zoon van de Rivault Anthony de Porcelaine, de Harrier en de Poitevin-stammen toe aan de bloedlijn om een ​​kans te nemen voor de heropleving van het ras. Het resultaat was een succes en de hond overleefde, hoewel het zeldzaam bleef als voorheen. In 1886 werd de rasstandaard van de Billy voor het eerst vastgesteld. Interessant genoeg heeft de Billy-hond in de tweede helft van de 19e eeuw bijgedragen aan de oprichting van een ander ras - de hond 'Grand Anglo-Français Blanc et Orange'.

Karakter van de Billy

De Billy-hond heeft een elegante, loyale en gehoorzame instelling. Het zou zich houden aan de dienst van zijn meester en zijn familie. Hoewel ze een zachtaardig en vriendelijk karakter hebben, hebben eigenaars gemeld dat ze omstreden zijn met zijn roedelgenoten, en zelfs met andere dieren als ze de kans krijgen. Soms kan het worden afgeleid bij het vinden van een geur, en het beheersen ervan wordt uiterst moeilijk als het dan wordt losgelaten.

De Billy delen een goede verstandhouding met zowel kinderen als andere huisdieren in het gezin wanneer ze samen worden grootgebracht. Ze hebben in het algemeen een vriendelijke houding en zullen zich snel mengen met onbekenden, een eigenschap die hen een arme waakhond maakt. Hun aangeboren karakter van het de hele dag actief blijven maakt het minder geschikt om een ​​beperkt leven in het appartement te leiden.

Gezondheid

Hoewel ze een robuust jachtras zijn, hebben ze een zeer nominale weerstand tegen koude temperaturen, inclusief hun vachttype, die hen niet beschermt tegen de koude winters. Ze kunnen snel problemen zoals bronchitis krijgen als ze te lang in het strenge koude weer blijven.

Verzorging

De korte vacht van de Billy-hond is heel gemakkelijk te verzorgen. In feite hebben ze praktisch niet veel zorg nodig, behalve een of twee keer per week een beetje borstelen van de vacht, afhankelijk van de hygiëne-eisen van de hond. Omdat de Billy een groot en actief ras is, hebben ze minimaal 45 tot 60 minuten dagelijkse beweging nodig als replicatie van hun krachtige jacht- en buitenactiviteiten. Neem ze mee voor een uitgebreide wandelsessie, aangelijnd. Omdat ze het beste doen in de buitenlucht, is het raadzaam om een ​​eigen open tuin te hebben, waar deze hond vrij kan spelen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen