Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

bichon frise hond

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 3 - 5 kg

Schofthoogte: 28 - 30 cm

Bichon Frise

De Bichon Frise is ontstaan in het Mediterrane gebied en is een afstammeling van de Barbet Water Spaniel en de Poedel.

Geschiedenis

Betrouwbare bronnen beweren dat deze hond al voor het begin van de jaartelling bestond. Gedurende de veertiende eeuw namen Italiaanse zeelieden de Bichon Frise mee naar Italië en daar werd dit ras al snel de oogappel van de Italiaanse adel. Het was Madame Nizet de Leemands, hoofd van de Commissie voor rasstandaards van de Federation Cynologique Internationale, die deze hond Bichon Frize heeft genoemd. De Bichon Frise was een populaire schoothond bij het Franse koninklijke huis. Tijdens de Franse Revolutie werden ze straathonden en alleen de sterksten hebben het overleefd. De heer en mevrouw François Picault waren de eersten die de Bichon Frise in de Verenigde Staten hebben gefokt.

Karakter

De Bichon Frise is met zijn opvallend vrolijke gedrag een aantrekkelijke kleine witte hond, die gek is op menselijk gezelschap. Deze hond is zeer intelligent en aanhankelijk en heeft een onafhankelijke geest. Deze charmante slimme hond is zelfverzekerd en gelukkig en is makkelijk om mee te leven. De Bichon Frise is een ras dat zeer sociaal is en gelukkig als hij deel uitmaakt van een familie die hem overal mee naar toeneemt. Deze hond kan heel erg goed bij kinderen en doet het ook goed met andere honden en dieren. De Bichon Frise is een zeer gehoorzame hond en kan makkelijk afgericht worden. Ook wordt hij als waakhond gebruikt en kan hij kunstjes doen. De Bichon Frise is van nature een clown, die mensen met zijn capriolen aan het lachen maakt.

Gezondheid

Ook de Bichon Frise heeft de juiste verzorging en voeding nodig om gezond te blijven en een actief leven te leiden. Bij de Bichon Frise vinden we gezondheidsproblemen zoals knieschijf luxatie, waterige ogen, grauwe staar en oorproblemen. Ook epilepsie komt bij dit ras voor. Deze hond is erg gevoelig voor vlooienbeten.

Verzorging van de Bichon Frise

De Bichon Frise is een charmante kleine hond met een witte vacht. De ondervacht van deze hond is zacht en dicht. De vacht vraagt om de juiste behandeling en onderhoud. De Bichon Frise verhaart niet en zijn haren moet na het wassen gekamd worden. Het haar rond de ogen en de oren moet worden geknipt. Het lichaam van de Bichon Frise kan elektrisch worden geknipt. Verder is het nodig om regelmatig de nagels te knippen en de oren schoon te maken. Om vlekken in de vacht te voorkomen, moeten de ogen regelmatig schoongemaakt worden.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen