Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

berner sennenhond

Levensverwachting: 6 - 8 jaar

Gewicht: 38 - 48 kg

Schofthoogte: 58 - 70 cm

Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond, ook wel bekend als de Berner Sennenhond, is een hondenras dat zijn oorsprong vindt in Zwitserland. Het ras is vernoemd naar het kanton Bern, waar het zich zou hebben ontwikkeld.

Geschiedenis

De Berner Sennenhond is een groot, gespierd ras met een dikke, lange vacht en een opvallend driekleurig patroon. Het ras werd oorspronkelijk gebruikt als werkhond en ze werden gebruikt voor trekwerk, karten en als reddingshond. Ze waren ook populair als gezelschaps- en showhond en ze kregen een reputatie als een loyaal en intelligent ras.

Deze hond werd in 1937 erkend als een apart ras door de Fédération Cynologique Internationale (FCI), de internationale federatie van kennelclubs. Tegenwoordig wordt het ras erkend door de meeste grote kennelclubs over de hele wereld en heeft het een toegewijde aanhang onder fokkers en hondenliefhebbers.

Karakter

De Berner Sennenhond, ook wel bekend als de Berner Sennenhond, is een hondenras dat bekend staat om zijn vriendelijke, loyale en intelligente karakter. Ze zijn binnenshuis over het algemeen kalm en braaf, maar ze zijn ook energiek en hebben dagelijkse beweging nodig. Berner Sennenhonden zijn intelligente honden en ze zijn over het algemeen gemakkelijk te trainen met geduld en consistentie.

Ze staan ​​ook bekend als zeer loyaal en aanhankelijk met hun baasjes en kunnen doorgaans goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Maar zoals elk ras kunnen ze gereserveerd of voorzichtig zijn tegenover vreemden totdat ze ze leren kennen. Over het algemeen is de Berner Sennenhond een vriendelijk en liefdevol ras dat zeer geschikt is voor het leven als huisdier. Met de juiste training en zorg kunnen ze een geweldige metgezel zijn voor mensen van alle leeftijden.

Gezondheid van de Berner Sennenhond

Berner Sennenhonden hebben een hoger percentage dodelijke kanker dan bij andere rassen, hoewel alle honden vatbaar zijn voor bepaalde vormen van kanker. Net als veel andere rassen van zijn grootte, zal de Berner Sennenhond geen levensverwachting hebben die vergelijkbaar is met die van kleinere honden, die soms ongeveer 15 jaar kunnen worden.

Verzorging

De Berner Sennenhond heeft een dikke, lange vacht die typisch zwart is met roest en witte aftekeningen. De vacht is ontworpen om de hond te beschermen tegen de elementen en om hem warm te houden bij koud weer. Het ras heeft een dubbele vacht, met een zachte, donzige ondervacht en een grovere bovenvacht. De vacht moet regelmatig worden verzorgd om hem schoon en gezond te houden. Ze verharen twee keer per jaar zwaar, dus ze moeten wekelijks worden geborsteld met een gladdere borstel of een hondenhandschoen om losse haren te verwijderen.

Ze moeten ook naar behoefte worden gewassen, meestal om de paar maanden, met een milde shampoo om uitdroging van hun huid te voorkomen. Over het algemeen is de vacht van de Berner Sennenhond een opvallend kenmerk van het ras en moet hij regelmatig worden verzorgd om hem er op zijn best uit te laten zien. Met de juiste zorg zal de vacht van de Berner Sennenhond een bron van trots zijn voor zowel de hond als de eigenaar.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen