Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

berner sennenhond

Levensverwachting: 6 - 8 jaar

Gewicht: 38 - 48 kg

Schofthoogte: 58 - 70 cm

Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond ontleent zijn naam aan het kanton Bern in Zwitserland.

Geschiedenis

Hoewel er geen bewijs voor is, wordt toch door velen aangenomen dat deze hond een kruising is tussen de Mastiff uit Rome en de inheemse veehoedende hondenrassen. Het voortbestaan van dit ras kwam in gevaar door de import van vele buitenlandse hondenrassen in Zwitserland. Professor Albert Heim en Franz Schertenleib hebben een grote bijdrage geleverd aan het in stand houden van dit ras door de Bernese Alpine Herdsman's hond op te sporen en als een apart ras te stabiliseren. De Berner Sennenhond is in 1926 voor het eerst in de Verenigde Staten geïmporteerd door een boer uit Kansas. Pas in 1937 is dit ras door de AKC officieel geregistreerd. In 1968 is de Bernese Mountain Dog Club of America opgericht.

Karakter

De Berner Sennenhond is een actieve, vriendelijke en vrolijke hond. Ze houden ervan om in het gezelschap van kinderen te zijn. Ze zijn zeer slim en makkelijk af te richten. Hoewel de Berner Sennenhond van nature een waakhond is, zal hij niet veel agressie naar vreemden vertonen en ze relatief vriendelijk benaderen. Deze goedgehumeurde hond is zeer trouw aan zijn baas.

Gewoonlijk kan hij goed met andere dieren en huisdieren overweg. Ze zijn graag in het gezelschap van mensen en moet goed gesocialiseerd worden. Ze leren heel snel en beschikken van nature over vaardigheden om problemen op te lossen. Deze hond is een metgezel voor het leven als je hem bij het africhten toegewijd bent. De Berner Sennenhond heeft een aangeboren territoriumdrift en zal daarom graag dichtbij huis blijven.

Gezondheid van de Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond is een sterk en veerkrachtig ras. Toch kunnen ze een aanleg hebben voor heup - en elleboog dysplasie. Kanker, maagtorsie en erfelijke ooglidproblemen komen ook bij de Berner Sennenhond voor. Een Berner Sennenpup mag voor hij volgroeid is, niet mee op lange inspannende wandelingen.

Verzorging

De Berner Sennenhond verhaart hevig. Het is aan te raden de lange dikke vacht dagelijks te borstelen, in ieder geval is het noodzakelijk om dat iedere week te doen. Wanneer de hond in de rui is, is meer verzorging nodig. Niet vaak wassen of droog shampoo gebruiken. Controleer regelmatig de nagels en tanden om de hond gezond en goed verzorgd te houden.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.