Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Bernedoodle

Levensverwachting: 12 - 18 jaar

Gewicht: 20 - 40 kg

Schofthoogte: 50 - 80 cm

Bernedoodle

De Bernedoodle is een kruising tussen de Berner Sennenhond en de Poedel.

Geschiedenis

De Bernedoodle is een relatief nieuw hondenras, ontstaan in de beginjaren 2000. De Berner komt oorspronkelijk uit Zwitserland, terwijl van de Poedel wordt gezegd dat het een Duits ras is. De Bernedoodle erft zijn prachtige eigenschappen en gewoonten van zijn beide ouders. De Bernedoodle is ook bekend als de Berner Poo en de Berner Poedel. Interessant is dat er tegenwoordig veel vraag is naar de Bernedoodle pups vanwege hun schattige uiterlijk. Het is niet bewezen dat deze bijzondere kruising al eerder bestond. De Bernerdoodle bestaat in het algemeen al enkele decennia. De meest populaire Doodles zijn de Labradoodle en Goldendoodle. Over het algemeen is de Bernedoodle rustiger, volwassener en aanhankelijker dan zijn andere soortgenoten.

Karakter

Ze zijn een zeer loyaal hondenras met een sterke neiging om bij hun baasjes te willen zijn. Ze zijn gevoelig en kunnen voelen wanneer er iets mis is als ze te lang alleen worden gelaten, dus ze vinden het leuk om evenveel deel uit te maken van je dagelijkse activiteiten. De Bernedoodle heeft een ietwat eigenwijs karakter en kan daarom veel werk vergen wanneer je met training begint. Ze leren snel slechte gewoonten, maar ze reageren wel snel op positieve bekrachtigingen. Als de training eenmaal is begonnen, leren ze meestal sneller dan veel andere rassen vanwege hun extreem intelligente karakter.

Ze houden niet van een opvoeding met harde hand, maar in plaats daarvan reageren ze goed op aanmoediging en beloningen. Ze willen hun eigenaren graag behagen. Bernedoodles zijn zeer sociale honden, maar het is belangrijk om hier vroeg mee te beginnen. Als kruising hebben ze de neiging om de beste persoonlijkheidskenmerken van hun twee ouderrassen te erven.

Gezondheid van de Bernedoodle

De Bernedoodle is over het algemeen gezonder dan beide ouderrassen en neemt de beste fysieke eigenschappen van beide aan. Vanwege de korte geschiedenis zijn er geen onderzoeken meer gedaan naar unieke gezondheidsproblemen bij de Bernedoodle, en de steekproefgrootte is daarom kleiner. Maar alle gegevens wijzen erop dat de Bernedoodle een gezonder ras is dan zowel de Berner Sennenhond als de Poedel, inclusief een lager aantal kankergevallen. Zoals bij de meeste grote hondenrassen zijn de grootste zorgen heupdysplasie, elleboogdysplasie en hartaandoeningen.

Verzorging

Deze vacht kan in zowel golvende als krullende variaties komen, afhankelijk van de mix van genen van de ouders. Als gevolg van deze dikkere vacht is het belangrijk om de ​​Bernedoodle meerdere keren per week te borstelen om het unieke en gezonde uiterlijk van de hond te behouden. Ze zijn over het algemeen een lager afstotend ras vanwege de Poedel en kunnen een beter alternatief zijn voor mensen met allergieën in vergelijking met een pure Berner Sennenhond. De Bernedoodle zal ook activiteit verlangen, met name het interactieve type. Ze houden ervan om rond hun baasjes te zijn en zijn meer afhankelijk van aard. Ze genieten dus meer van regelmatige interactie dan van persoonlijke ruimte.

Het is belangrijk om de Bernedoodle te voorzien van regelmatige socialisatie en voortdurende training, omdat dit hen helpt hun zelfvertrouwen te behouden en hen scherp te houden. Omdat zowel de Berner Sennenhond als de Poedel van nature intelligente rassen zijn, is de Bernedoodle niet anders. Ze trainen zelfs nog beter, vooral op jongere leeftijd. Naarmate ze ouder worden, kunnen ze koppig worden en vasthouden aan slechte gewoonten, dus vroege training is essentieel.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen