Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Berghond van de Maremmen en de Abruzzen

Levensverwachting: 11 - 13 jaar

Gewicht: 35 - 45 kg

Schofthoogte: 65 - 73 cm

Berghond van de Maremmen en de Abruzzen

De Berghond van de Maremmen en de Abruzzen is ontstaan in Italië. Deze hond wordt ook wel de Maremma genoemd. 

Geschiedenis

Oorspronkelijk waren er twee verschillende rassen, de Maremmano en de Abruzzese. In de vijftiger jaren van de twintigste eeuw werden deze twee rassen officieel als één enkel ras erkend en werd het ras de Berghond van de Maremmen en de Abruzzen ofwel "Maremmano-Abruzzese" genoemd. De Berghond van de Maremmen en de Abruzzen is waarschijnlijk een naaste verwant van de grote witte Oosterse schaapshonden die zich vele eeuwen geleden geleidelijk verspreidden over Europa. De voorouders van deze Berghond worden gevonden onder de Kuvac uit Slowakije, de Karabash en de Akbash schaapshonden uit Turkije, de Kuvasz en de Komondor uit Hongarije en de Pyrenean Mountain Dog uit Frankrijk. De tegenwoordige Berghond van de Maremmen en de Abruzzen is kleiner dan de andere kudde bewakers.

Karakter

Het is een onbevreesd, intelligent en stoer ras. Deze honden zijn goed gebalanceerde kuddebewakers. Het is een vastbesloten en betrouwbare hond en hij is een uitstekende bewakingshond en een fantastische waakhond. Deze honden zijn niet het meest geschikt voor gehoorzaamheidstrainingen, omdat deze hond een bevel waarvan hij het nut niet inziet, niet op zal volgen. Consequent africhten en behandelen zijn een voorwaarde bij de Berghond van de Maremmen en de Abruzzen. Dit ras is erg attent en uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.

Tegenover vreemden kan hij gereserveerd zijn, wel gaat deze hond goed om met andere honden en dieren. Wanneer hij aan het bewaken is, is hij destructief ten opzichte van indringers. De Berghond van de Maremmen en de Abruzzen is een onafhankelijk ras en een uitstekende metgezel. Deze honden verdedigen zowel hun huis als hun eigenaar.

Gezondheid van de Berghond van de Maremmen en de Abruzzen

De Berghond van de Maremmen en de Abruzzen is over het algemeen een gezond ras. Sommige lijnen van dit ras kunnen heupdysplasie ontwikkelen en oogziekten. Net als alle andere hondenrassen heeft deze hond de juiste verzorging en toezicht van de dierenarts nodig.

Verzorging

De Berghond van de Maremmen en de Abruzzen heeft een vacht die geschikt is voor alle weertypen. De vacht moet regelmatig en grondig worden geborsteld om alle dode en losse haren te verwijderen. Gebruik bij deze honden alleen droog shampoo als het nodig is. Baden zal de ondervacht van deze hond beschadigen. In de rui heeft de vacht extra verzorging nodig.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen