Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Berghond van de Estrela

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 30 - 50 kg

Schofthoogte: 65 - 72 cm

Berghond van de Estrela

De Berghond van de Estrela komt uit Serra da Estrela, een berggebied in het midden van Portugal en men neemt aan dat dit ras voornamelijk uit de Romeinse Mastiff is voortgekomen.

Geschiedenis

Het is moeilijk om de precieze afkomst van dit ras te bepalen, maar er wordt aangenomen dat het een van de oudste rassen is op het Iberische schiereiland. Deze hond werd in principe gebruikt om te bewaken en om te hoeden. In de zomer, als de herders de kuddes naar de bergweiden brachten om te grazen, hoedden deze honden de kudde en in de winter bewaakten zij de huizen van de herders. In de jaren dertig van de twintigste eeuw ontstond er in Portugal een hernieuwde interesse in dit ras. Pas in 1974 is dit ras als een zeldzaam ras in Groot Brittaniė geïntroduceerd. In 1998 is de eerste Berghond van de Estrela bij de AKC geregistreerd. In 1996 is dit ras door de UKC erkend.

Karakter

Deze honden zijn intelligent, beweeglijk en uitermate trouw aan hun familie. Verder zijn ze rustig, onbevreesd en reageren ze snel op gevaar. De Berghond van de Estrela is toegewijd en aanhankelijk aan zijn baas, maar onverschillig tegenover onbekenden. Deze honden zijn alert en intelligent, maar kunnen bij tijd en wijle obstinaat zijn. Het zijn uitstekende bewakers van huis en haard, en als betrouwbare waakhond is hij een formidabele tegenstander tegen elk roofdier. Ook kan deze hond als trekhond afgericht worden.

De Berghond van de Estrela is een waardige verschijning met zijn kalme en gecontroleerde rustige expressie, maar hij is fel, alert en woest wanneer hij tot actie moet komen. Deze hond staat op ieder moment klaar om te beschermen wat van hem is. Om deze taak te kunnen uitvoeren beschikt de Berghond van de Estrela over een uitstekend gezicht en gehoor. Het is de perfecte bewaker, een hond die in alle opzichten past in het gezinsleven.

Gezondheid

De Berghond van de Estrela heeft een aanleg tot het krijgen van heupdysplasie en maagproblemen.

Verzorging van de Berghond van de Estrela

De vacht van de Berghond van de Estrela is net als bij de meeste werkhonden gemakkelijk te verzorgen. Een keer per week een goede borstelbeurt is voldoende om de vacht in goede conditie te houden. Tijdens de rui verliest deze hond zijn gehele ondervacht en dan zijn een pennenborstel, een kam met wijd uit elkaar staande tanden en een goede hark handig om het verzorgen van de vacht makkelijker te maken.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen