Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Beierse Bergzweethond

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 20 - 25 kg

Schofthoogte: 44 - 52 cm

Beierse Bergzweethond

De Beierse Bergzweethond is een rashond die oorspronkelijk uit Duitsland komt. Deze honden zijn loyaal, intelligent en gereserveerd, wat enkele van de beste kwaliteiten zijn voor een rashond.

Geschiedenis

In de 19e eeuw hadden Duitsers Duitse Bracken-jachthonden om hen te helpen bij het volgen van wild. Ze werden beschouwd als een sterk ontwikkeld reukvermogen dat jagers hielp bij het volgen van geuren en sporen van hun prooi. Het is van de Duitse Bracken dat de Beierse Bergzweethond is gefokt. Vanwege de bergachtige streken in Duitsland waar veel jagers naar wild zochten, was de Hanoveriaanse geurhond te groot en zwaar voor het terrein. De Beierse Bergzweethond was lichter, wendbaarder en in staat om groot wild en prooi bij te houden waar jagers op jaagden.

In 1996 erkende de United Kennel Club het ras voor registratie. In december 2016 werd de Beierse Bergzweethond erkend door de AKC in het Foundation Stock Service-programma. In januari 2017 werd de Bavarian Mountain Scent Hound Society of America opgericht om aan de groeiende behoefte aan een professionele rasvereniging te voldoen die zich toelegt op de toekomstige bescherming en promotie van het ras.

Karakter

De Beierse Bergzweethond is een zeer gereserveerd en intelligent hondenras. Het zijn middelgrote honden die graag actief zijn en het goed zouden doen in een grote tuin waar ze kunnen rennen en spelletjes spelen met hun eigenaar. Ze zijn zeer loyaal aan hun mensen en zullen er alles aan doen om hen te behagen. Vanwege hun hoge energie en behendigheid spelen ze liever dan binnen te knuffelen. De meeste Beierse Bergzweethonden hebben een prooidrift omdat ze oorspronkelijk zijn gefokt om op jacht te jagen. Het zijn geen waakhonden en zijn vrij rustig, maar ze zijn nog steeds op hun hoede voor vreemden of nieuwe mensen die hen benaderen. Deze honden zijn niet agressief tegenover mensen en kunnen ook goed opschieten met andere honden.

Deze honden doen het het beste met vroege training en socialisatie om met andere mensen en honden om te kunnen gaan. Ze zijn intelligent, maar hebben fysieke en mentale stimulatie nodig, anders vervelen ze zich snel. Ze hebben ook de neiging om zich gemakkelijk aan hun menselijke familie of huishouden te binden en verlatingsangst kan een probleem zijn als ze lang alleen worden gelaten. Beierse Bergzweethonden zijn het meest geschikt voor grote huishoudens of gezinnen met kinderen, omdat ze aandacht en liefde eisen.

Gezondheid

De Beierse Bergzweethond is een redelijk gezond hondenras, maar kan vatbaar zijn voor dezelfde omstandigheden als de meeste Hound-rassen. Hoewel de meeste over het algemeen gezond zijn, kunnen sommige gevoelig zijn voor enkele gezondheidsproblemen, daarom is het belangrijk om goede zorg en regelmatige veterinaire controles te handhaven. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van Beierse Bergzweethonden zijn onder meer: musculoskeletale problemen zoals heup- en elleboogdysplasie, oogproblemen zoals progressieve retinale atrofie en entropion.

Verzorging van de Beierse Bergzweethond

Zoals met alle honden, moet de reguliere veterinaire controles van de Beierse Bergzweethond bijgehouden worden om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig te detecteren. Als ze niet de nodige oefening krijgen die ze nodig hebben, kan de Beierse Bergzweethond ondanks hun hoge energie aankomen. Zorg ervoor dat de hond minstens een goede wandeling per dag krijgt met een paar goede, actieve spelsessies en kortere wandelingen. Controleer hun oren dagelijks op vuil en ongedierte en maak ze schoon. Knip de nagels van de hond voordat ze te lang worden, meestal een of twee keer per maand.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen