Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Beauceron

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 30 - 45 kg

Schofthoogte: 64 - 71 cm

Beauceron

De Beauceron is een hondenras dat komt uit Frankrijk.

Geschiedenis

Deze hond deelt zijn herkomst met de Dobermann. Het ras is afkomstig uit Frankrijk en was buiten dat land niet erg populair. Uit enkele renaissance manuscripten blijkt dat de oorsprong van dit ras teruggaat tot 1578. In 1863 is de Beauceron op de eerste hondenexpositie in Parijs tentoongesteld. In 1889 is dit ras is Beauceron genoemd en zijn de rasstandaards vastgelegd. In 1911 is een rasvereniging voor deze hond opgericht. Door behoedzaam te fokken is de hond sterk en bestand tegen slecht weer en zachtaardig naar mensen.

Karakter van de Beauceron

Het is een intelligente, moedige, waakzame en geduldige hond en daardoor is de Beauceron uitstekend geschikt als bewakingshond. Deze hond heeft een talent voor inschikkelijkheidstraining en staat bekend om zijn leervermogens. Deze hond weet wat zijn bas wil en is altijd klaar om daarnaar te handelen. De Beauceron zal zijn baas gehoorzaam volgen.

Het uiterlijk en het karakter van de Beauceron vragen om respect. Deze hond werkt graag in het open veld. Het is een geboren hoeder, en hij zal alles wat hem onder ogen komt willen hoeden. De Beauceron is volgzaam, plichtbewust en trouw. De Beauceron is van nature een extreem beschermend dier. Wanner deze hond vanaf dat hij een puppy is met kinderen opgroeit, zal hij over het algemeen goed met kinderen overweg zijn. Maar door zijn grote omvang en energie is hij niet geschikt voor kleine kinderen. Een goed afgerichte Beauceron kan goed samen met andere dieren. Maar deze hond heeft wel vroege socialisatie nodig en een vroege introductie bij kinderen en andere dieren.

Een juist afgerichte Beauceron kan een goede gezinshond worden. Strikte gehoorzaamheid zal deze honden goed gemanierd en hoffelijk maken. Deze hond kan bevriend zijn met alle familieleden. Als ze op de juiste wijze bij ze geïntroduceerd zijn, kunnen ze zelfs met katten goed overweg. De Beauceron is een ras met grote territoriumdrift en zal geen genade kennen voor binnendringers.

Gezondheid

Over het algemeen is dit een gezond ras en de Beauceron is zeer gehard en immuun voor veel voorkomende gezondheidsproblemen. Maar dit is een zware hond, en sommige lijnen kunnen een aanleg hebben voor maagtorsie en heupdysplasie.

Verzorging

Het verzorgen van de Beauceron is gemakkelijk. De vacht heeft niet veel verzorging nodig, afgezien van een enkele keer borstelen. Dit ras verhaart gemiddeld en heeft gedurende de rui wel extra verzorging nodig.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen