Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

beaglier ras

Levensverwachting: 10 - 13 jaar

Gewicht: 5 - 12 kg

Schofthoogte: 30 - 40 cm

Beaglier

De Beaglier is een kruising tussen de Beagle en de Cavalier King Charles Spaniël.

Geschiedenis

De Beaglier is het nageslacht van een Beagle en de Cavalier King Charles Spaniël. De Beaglier werd in de jaren negentig in Australië ontwikkeld. Fokkers van de deze kruising wilden een gemakkelijke, energieke kleine hond creëren, die minder een jachtinstinct en geurdrang had dan de Beagle.

Karakter

Een kenmerkend kenmerk van de Beaglier is de vrolijke, zoete aard en ze staan ​​bekend om hun levendige uitstraling. Het zijn slimme, nieuwsgierige en vriendelijke honden die gemakkelijk in de omgang en erg sociaal zijn, omdat beide ouders deze kenmerken dragen. Hoewel ze, zelfs als volwassenen, op puppy's lijken, zijn ze opmerkelijk intelligent en gemakkelijk te trainen. Beagliers zijn aanhankelijk, kalm en extravert. Ze zijn erg aanhankelijk met hun gezin en zullen, als ze volwassen zijn, nog steeds wat ruw spel van kinderen kunnen verdragen.

Ze zijn goede waakhonden en blaffen om hun familie te waarschuwen voor vreemden of vreemde geluiden. Hoewel de meeste Beagliers enkele jachtcapaciteiten van de Beagle erven, hebben ze een verminderde neiging om een ​​geurspoor te volgen. Beagliers houden van het gezelschap van andere honden. Ze kunnen goed opschieten met andere dieren in het huishouden (bijv. katten, vogels en konijnen), maar ze moeten aan de andere huisdieren worden voorgesteld wanneer ze nog puppy's zijn.

Beagliers zijn van nature een sociaal ras en lijken het goed te vinden met andere honden. Ze hebben het Beagle-erfgoed en nemen als zodanig de banden van in een roedel zitten heel serieus. Dit geldt niet alleen voor hun menselijke roedel, maar ook voor andere honden. Dit maakt ze heel gemakkelijk om te socialiseren met andere honden. Het helpt ook dat ze niet groot of intimiderend zijn voor andere honden of voor hun eigenaars, waardoor het gemakkelijk is om vriendjes te vinden in een uitlaatgebied. Niet veel mensen zijn bang voor Beagliers en eigenaren van andere honden in een uitlaatgebied zullen niet het gevoel hebben dat je Beaglier een gevaar voor hun hond is. 

Als je een nieuwe Beaglier naar huis brengt met honden die al zijn gevestigd, zorg er dan voor dat de overgang soepel verloopt. Het is gemakkelijker om een ​​puppy in een huis met gevestigde honden te introduceren, in vergelijking met het introduceren van een volwassen hond. De gevestigde honden zien een nieuwe puppy zelden als een bedreiging of uitdaging voor hun eigen positie binnen het gezin. Zorg ervoor dat je de oudere hond aandacht schenkt om ze zich belangrijk te laten voelen en te voorkomen dat ze zich buitengesloten voelen sinds de komst van de nieuwe puppy.

Gezondheid van de Beaglier

Beagliers zijn een gezond en robuust hondenras, maar net als andere hondenrassen hebben ze zorg nodig om ze gezond te houden. Beagliers hebben een natuurlijke lichaamsvorm met vrije beweging in al hun gewrichten. Dit, en hun goed atletische lichaam draagt ​​enorm bij aan hun robuustheid.

Hondenrassen met overdreven kenmerken, zoals de platte gezichten van brachycefalische rassen zoals de Mopshond en Pekinees, hebben last van ademhalingsproblemen en het risico op schade aan hun oogbollen. Zelfs Cavalier King Charles Spaniëls met korte snuiten worden door velen beschouwd als een ras met veel problemen. De Beagle ouder van een Beaglier verlengt hun snuit om de Beaglier te beschermen tegen het ontwikkelen van problemen die verband houden met rassen met een plat gezicht. Alle honden, ongeacht het ras, hebben goede zorg nodig om ze in optimale gezondheid te houden. Een hond in goede gezondheid, is beter in staat om ziekteverwekkende middelen te bestrijden om te voorkomen dat de hond ziek wordt en is ook in staat om sneller te herstellen van eventuele ongevallen of ziekte.

Een voorwaarde die moet worden gescreend is Progressive Retinal Atrophy (PRA). PRA is een aandoening waarbij de hond geleidelijk blind wordt naarmate hij of zij ouder wordt. Hoewel deze aandoening niet overdreven veel voorkomt in de eerste generatie Beagliers, zullen veel fokkers de Cavalier screenen om er zeker van te zijn dat hij vrij is voordat hij met hem fokt. Dit elimineert het risico op PRA bij de Beaglier puppy's helemaal.

PRA bij Beagles en Cavalier King Charles Spaniëls is een autosomaal recessieve genetische ziekte, wat betekent dat een exemplaar van beide ouders moet worden geërfd voor een hond om de ziekte later in het leven te ontwikkelen. Als de vaderhond wordt gescreend om duidelijk te zijn, heeft hij geen defecte kopie van het gen bij zich. Daarom is hij niet in staat een defecte kopie van het gen door te geven aan zijn pups, zodat zijn puppy's nooit zullen worden beïnvloed. De moederhond kan ook op exact dezelfde manier worden gescreend, maar meestal wordt de vader getest.

Verzorging

De basisvereisten voor een Beaglier zijn hetzelfde voor elk ander hondenras. Ze hebben een lichaam dat goed geproportioneerd is, dus vereisen geen extra zorg voor functies zoals een gigantische grootte, plat gezicht, lange rug enz. Zoals elk ander ras, moeten Beagliers door een dierenarts worden gevaccineerd op 6, 12 en 16 weken oud. Ze hebben voortdurende behandeling nodig voor vlooien en wormen. Dit kan worden gedaan met afzonderlijke producten voor elk van deze of met het gebruik van een enkel product dat beide vlooien en wormen tegelijkertijd behandelt. Gebruik geen vlooienbanden, omdat de meeste niet effectief zijn in het bestrijden van vlooien, en vaak veroorzaken veel honden, waaronder Beagliers, een huidreactie op de chemische stof die weken of maanden in hun nek zit.

Als je in een gebied met teken woont of waar het risico op hartworm bestaat, zijn er preventieve middelen beschikbaar. Raadpleeg de dierenarts wanneer je een Beaglier neemt voor hun vaccinatie over de beste bescherming voor de hond tegen deze vervelende parasieten. Volg altijd de informatie die is meegeleverd met het product dat je kiest om ervoor te zorgen dat het de hond is beschermd tegen de benodigde parasieten en geschikt is voor de leeftijd en de grootte van de hond. Als je niet zeker weet welke producten je moet gebruiken, vraag dan de verkoper of raadpleeg de dierenarts wanneer je de hond voor de eerste controle meeneemt.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.