Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

beagle hond

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 8 - 14 kg

Schofthoogte: 36 - 38 cm

Beagle

De Beagle is een hondenras dat is ontstaan in Groot-Brittannië.

Geschiedenis

De Beagle is een klein hondenras dat oorspronkelijk in Engeland is ontwikkeld voor de jacht op klein wild, met name konijnen. Aangenomen wordt dat het ras afstamt van een verscheidenheid aan honden die werden gebruikt voor de jacht in het oude Rome en Griekenland, waaronder de Talbot, de Southern Hound en de Harrier.

De moderne Beagle zoals we die nu kennen, werd in de 19e eeuw in Engeland ontwikkeld en het ras werd snel populair als jachthond. Beagles werden ook gebruikt bij de ontwikkeling van andere rassen, waaronder de Basset Hound en de Bloodhound.

Karakter van de Beagle

De Beagle is een energieke, vriendelijke en speelse hond dat bekend staat om zijn vrolijke en extraverte persoonlijkheden. Het zijn over het algemeen zeer sociale dieren en genieten van het gezelschap van mensen en andere dieren. De Beagle is ook zeer intelligent en over het algemeen gemakkelijk te trainen, omdat ze graag willen behagen en goed reageren op positieve bekrachtiging.

Ze kunnen echter soms koppig zijn en kunnen geduld en doorzettingsvermogen vergen tijdens het trainen. In termen van lichaamsbeweging en activiteitsniveau zijn Beagles energiek en hebben ze veel fysieke en mentale stimulatie nodig om gelukkig en gezond te zijn. Ze houden van wandelen, rennen en spelletjes spelen, en ze zijn bijzonder geschikt voor activiteiten zoals speuren en behendigheid.

Gezondheid

De Beagle is vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. Sommige gezondheidsproblemen die bij dit ras kunnen worden waargenomen, zijn heupdysplasie, oogproblemen en bepaalde soorten kanker. Beagles kunnen ook vatbaar zijn voor obesitas, dus het is belangrijk voor eigenaren om ervoor te zorgen dat ze een uitgebalanceerd dieet krijgen en voldoende bewegen.

Om de gezondheid van hun Beagle te helpen waarborgen, moeten eigenaren hen voorzien van een hoogwaardig dieet, regelmatige lichaamsbeweging en regelmatige veterinaire zorg. Ze moeten ook op de hoogte zijn van eventuele genetische gezondheidsproblemen die aanwezig kunnen zijn in de familiegeschiedenis van hun hond en deze bespreken met hun dierenarts.

Verzorging

Een korte vacht betekent eenvoudig onderhoud voor de Beagle. Beagles houden ervan open velden te verkennen en te gebruiken, dus het is het beste om hun jassen relatief schoon te houden, maar verwacht over het algemeen niet veel vachtonderhoud.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen