Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

beagle hond

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 8 - 14 kg

Schofthoogte: 36 - 38 cm

Beagle

Hoewel wordt aangenomen dat zijn afkomst onzeker is, zijn er bronnen met betrekking tot de afkomst van de Beagle die verwijzen naar het oude Griekenland en Frankrijk en er is bewijs dat Beagle-achtige honden tijdens de Kruistochten werden gebruikt als jachthonden. De Talbot Hounds worden beschouwd als de voorouders van de huidige Beagle en de Foxhound.

Geschiedenis

Beagles waren geliefd bij het Britse koninklijke huis. Onder de koninklijke Beagle liefhebbers vinden we Edward de Tweede, Henry de Zevende en Elizabeth de Eerste. In het midden van de negentiende eeuw waren er meute jachthonden, voorlopers van de huidige Beagle, die werden gefokt om hun jachtvaardigheden en niet om hun uiterlijk. Daarna kwamen er foklijnen van Beagles, waar ze waarschijnlijk met de Harrier en andere jachthonden in Engeland werden gekruist, die zowel jagers zonder angst waren als aantrekkelijke honden. De Engelse variėteit van de Beagle wordt gefokt met een gemiddelde hoogte van 38 tot 43 cm. De kleinere Amerikaanse Beagle werd gefokt om op konijnen te jagen. Tegenwoordig wordt deze vrolijke kwispelstaart door zijn scherpe reukzin gebruikt om narcotica op te sporen.

Karakter

De Beagle heeft een vrolijke en positieve persoonlijkheid en de aanwezigheid van een Beagle in huis is een bron van eindeloos plezier. Slim, onstuimig, ongelofelijk koppig, ondeugend en soms zelfs destructief wanneer het gaat om het te pakken krijgen van voedsel. De Beagle is een sociale hond en heeft het gezelschap van ander honden of van hun gezin nodig. Het is een speurhond en de Beagle heeft een sterk jachtinstinct. Hun onafhankelijke instelling wordt zichtbaar op die momenten dat deze hond besluit zijn neus te volgen en de protesten van zijn eigenaar te negeren. De luide roep van de Beagle, geliefd bij de jagers, kan een bron van irritatie voor de buren zijn.

Beagles zijn notoire "kauwhonden" en de Beagle schrokt zijn voedsel praktisch naar binnen en kan zonder ophouden eten. Beagles hebben regelmatig beweging nodig, ofwel een lange wandeling aan de riem of vrij rennen binnen een goed omheinde tuin. Het zal een eigenaar grote moeite kosten om een Beagle binnen de hekken te houden, omdat de Beagle zeer inventief is als het op ontsnappen aankomt. De Beagle kan in een gematigd klimaat buiten worden gehouden, zolang hij de beschikking heeft over een warme schuilplaats en een warm bed. Een goed hek om de tuin is essentieel.

Gezondheid

Gezondheidsproblemen die veel bij Beagles voorkomen zijn hartziekten, epilepsie, oog- en rugproblemen. Ook zijn deze honden gevoelig voor dwerggroei. Overgewicht kan ook een probleem zijn, vooral op middelbare leeftijd als ze niet voldoende beweging krijgen. De levensverwachting van de Beagle is gemiddeld 12 tot 15 jaar. Maar ook een levensduur van 17 jaar is niet ongewoon bij de Beagle, waardoor deze hond dus gemiddeld langer leeft dan vele andere grote rassen. Wees dus voorbereid voor een levenslange verbondenheid!

Verzorging

Het liefst verdelen de Beagles hun tijd tussen hun huis en de tuin en deze hyperactieve honden zijn bundeltjes van tomeloze energie. Hoewel ze reageren op aanhoudende en consequente opvoeding, worden de Beagles over het algemeen gezien als honden die niet goed af te richten zijn. Net als alle kortharige honden verharen de Beagles veel. Dat is de manier waarop Moeder Natuur de lengte van de vacht in stand houdt. Dus voor wie allergisch is of van netjes houdt, is de Beagle geen geschikte hond.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.