Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Beagi

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 4 - 9 kg

Schofthoogte: 25 - 40 cm

Beagi

De Beagi is het resultaat van het fokken van een Beagle met een Corgi, maar waarvan de oorsprong niet helemaal duidelijk is.

Karakter van de Beagi

Naast het uiterlijk hebben deze honden een prachtige persoonlijkheid, maar ze kunnen ook moeilijk te trainen zijn. Als je ervaren bent of graag een uitdaging aangaat, is de Beagi de ideale keuze voor je gezin, maar lees verder om eerst meer te weten te komen over dit designras. De Beagi staat bekend als vriendelijk, liefdevol en energiek. Deze honden zijn ook loyaal en beschermend en kunnen goed opschieten met ouderen en kinderen.

Een Beagi zal altijd in het middelpunt van de aandacht willen staan, dus zorg ervoor dat je hem bij alle gezinsactiviteiten betrekt. Omdat deze honden liever niet te vaak alleen willen zijn moet je er zeker van zijn dat je de tijd hebt voordat je deze hond in huis neemt. Het zijn slimme honden en ook enthousiast om te behagen, maar ze kunnen soms koppig en onafhankelijk zijn. Gebruik bij de opvoeding van de Beagi positieve trainingstechnieken, waaronder goed gedrag belonen met lekkernijen en lof. De Beagi kan een uitdaging zijn als het gaat om training, en de voortgang kan langzaam zijn. Beagis zijn geweldige huisdieren voor diegenen die al enige ervaring hebben met andere honden.

Gezondheid

Net als elk andere kruising kan de Beagi uiteindelijk enkele van de gezondheidstoestanden erven die het meest van invloed zijn op deze ouderrassen. Beagis kunnen huidaandoeningen, heupdysplasie, hypothyreoïdie, patella luxatie, de ziekte van Von Willebrand, oorinfecties, tussenwervelschijfaandoeningen, epilepsie, degeneratieve myelopathie, dwerggroei, cystinurie en patent ductus arteriosus ontwikkelen. Er is echter geen manier om de gezondheid van een individuele hond op de lange termijn te voorspellen, veel kruisingen zijn gezond en winterhard en er is geen garantie dat een Beagi een van deze gezondheidsproblemen zal ontwikkelen.

Verzorging

De Beagi heeft een dubbele vacht die zacht dat dik en kort is. Het afwerpen van de haren zal gematigd gebeuren en de verzorgingseisen zullen hierdoor beperkt blijven. Het afwerpen kan onder controle worden gehouden door de Beagi minimaal om de dag te borstelen, maar wees ook voorbereid om hondenhaar in het huis op te ruimen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen