Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

bassethound

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 18 - 27 kg

Schofthoogte: 28 - 38 cm

Basset Hound

De Basset Hound is een laagbenige jachthond van Engels-Franse afkomst.

Geschiedenis

Het ras stamt af van de Basset Fauve de Bretagne, een jachthondenras dat in de 19e eeuw in Bretagne werd ontwikkeld. De Basset Hound is ontwikkeld als een kleine, stevige hond die het wild over lange afstanden en op moeilijk terrein kon volgen. Ze werden aanvankelijk gebruikt om op konijnen en hazen te jagen, maar ze zijn ook gebruikt om op ander klein wild te jagen.

Ze hebben de reputatie een intelligent en hardwerkend ras te zijn en wordt in Frankrijk al vele jaren gebruikt voor de jacht en als werkhond. De afgelopen jaren heeft het ras ook aan populariteit gewonnen als gezelschapshond, vanwege zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. De Basset Hound wordt erkend door de meeste grote kennelclubs over de hele wereld en heeft een toegewijde aanhang onder fokkers en hondenliefhebbers.

Karakter

De Basset Hound is een hondenras dat bekend staat om zijn kalme, relaxte persoonlijkheid en zijn vriendelijke, aanhankelijke karakter. Ze gedragen zich binnenshuis over het algemeen goed, maar ze zijn ook energiek en hebben dagelijkse beweging nodig. Basset Hounds zijn intelligente honden en ze zijn over het algemeen gemakkelijk te trainen met geduld en consistentie. Ze staan ​​ook bekend als zeer loyaal en aanhankelijk met hun baasjes en kunnen doorgaans goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

Het is belangrijk om Basset Hounds vanaf jonge leeftijd te socialiseren om hen te helpen goed aangepaste en zelfverzekerde honden te worden. Ze moeten worden blootgesteld aan een verscheidenheid aan mensen, plaatsen en situaties om hen te helpen goede sociale vaardigheden en een goed afgerond temperament te ontwikkelen.

Gezondheid van de Basset Hound

Een grote zorg bij de Basset Hound is obesitas vanwege de belasting die het op de tussenwervelschijven uitoefent. Andere gezondheidsproblemen voor het ras zijn kreupelheid van de voorpoten, OCS, ectropion, otitis externa, ziekte van de tussenwervelschijf, tussenwervelschijven, glaucoom, von Willebrands, maagtorsie en voetcysten. Een maagkanteling kan ook een zorg zijn voor deze hond, wat kan leiden tot mogelijke kreupelheid, verlamming en zelfs de dood.

Verzorging

De Basset Hound heeft een korte, dikke vacht die glad aanvoelt. De vacht is over het algemeen glanzend en kan recht of licht golvend zijn. Het ras is er in verschillende kleuren, waaronder zwart, bruin, rood en wit, en ze kunnen een mengsel van deze kleuren in hun vacht hebben. De Basset Hound heeft een dubbele vacht, met een zachte, donzige ondervacht en een grovere bovenvacht. De vacht is ontworpen om de hond te beschermen tegen de elementen en om hem te helpen warm te blijven bij koud weer.

De vacht van de Basset Hound vereist minimale verzorging. Ze verharen het hele jaar door, maar regelmatig poetsen met een gladdere borstel of een hondenhandschoen kan helpen om losse haren te verwijderen en hun vacht er schoon en gezond uit te laten zien. Ze moeten naar behoefte worden gewassen, meestal om de paar maanden, met een milde shampoo om uitdroging van hun huid te voorkomen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen