Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Basset Fauve de Bretagne

Levensverwachting: 11 - 14 jaar

Gewicht: 16 - 18 kg

Schofthoogte: 32 - 38 cm

Basset Fauve de Bretagne

De Basset Fauve de Bretagne is een rashond uit Frankrijk. Dit bijzondere ras is intelligent, vriendelijk en actief, wat geweldige eigenschappen zijn voor een hond.

Geschiedenis

De Basset Fauve de Bretagne is ontstaan in Frankrijk uit de overblijfselen van de inmiddels uitgestorven Grand Fauve de Bretagne, een veel groter hondenras. Honden van dit nieuwere ras waren jachthonden in het vroege Frankrijk. Dit hondenras werd door Franse burgers gebruikt om hen te helpen jagen na de Franse revolutie. Omdat ze te voet jaagden, hadden ze een langzamere hond nodig die wild kon volgen en jagen maar ook kon bewegen met een snelheid waarmee mensen hen konden bijhouden.

Karakter

Basset Fauve de Bretagnes zijn geweldige honden voor iedereen. Ze hebben veel energie in een klein en stevig lichaam. Deze honden zijn dol op buiten zijn, omdat ze oorspronkelijk bedoeld waren als jagers langs hun menselijke tegenhangers. Ze zijn ook zeer intelligent en mentale stimulatie is net zo belangrijk als lichamelijke oefening voor hen.

Ze zijn misschien een beetje koppig als het op training aankomt, maar ze reageren goed op zachte en consistente eigenaars die weten wat ze doen. Ze zijn over het algemeen vriendelijk voor iedereen, maar laten je weten als een vreemde de deur nadert. Ze zijn niet bedoeld als waakhonden, maar ze zijn taai en zullen hun families hoe dan ook beschermen. Deze schattige pups zijn loyaal en zachtaardig. Ze kunnen met iedereen in het huishouden overweg, maar jagen misschien op kleinere huisdieren.

Gezondheid

Basset Fauve de Bretagne honden zijn over het algemeen gezond en de meeste kunnen genieten van een lange levensduur. Hoewel de meeste gezond zijn, kunnen sommigen vatbaar zijn voor een paar gezondheidsproblemen, daarom is het belangrijk om goede zorg en regelmatige veterinaire controles te behouden. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen waaraan Basset Fauve de Bretagnes lijden, zijn onder meer: progressieve retinale atrofie (PRA), epilepsie, cardiomyopathie, huidallergieën en leeftijd gerelateerde schildklierproblemen.

Verzorging van de Basset Fauve de Bretagne

Zoals met alle honden, moet de regelmatige veterinaire controles van een Basset Fauve de Bretagne bijhouden om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig te detecteren. De dierenarts kan helpen een verzorgingsroutine te ontwikkelen die de hond gezond houdt. De Basset Fauve de Bretagne heeft een hoge energie en het is waarschijnlijk dat ze gevoelig zijn voor gewichtstoename wanneer ze niet voldoende bewegen. Zorg ervoor dat de hond ten minste één goede wandeling van een half uur tot een uur per dag krijgt met een paar goede, actieve spelsessies en kortere wandelingen erin gemengd.

Controleer hun oren dagelijks op viezigheid en maak ze schoon zoals aanbevolen door de dierenarts. Knip de nagels van de hond voordat ze te lang worden, meestal een of twee keer per maand. De grootste zorg als het gaat om de zorg van de Basset Fauve de Bretagne, is het behouden van hun mondgezondheid. De tanden moeten dagelijks gepoetst worden omdat kleine rassen gevoelig zijn voor tandheelkundige problemen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen