Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Barzoi hond

Levensverwachting: 7 - 10 jaar

Gewicht: 25 - 47 kg

Schofthoogte: 66 - 85 cm

Barzoi

De Barzoi is waarschijnlijk uit de Arabische wereld naar Rusland gebracht in de zeventiende eeuw. De naam "Barzoi" komt van het Russische woord "borzii" hetgeen "snel" betekent.

Geschiedenis

De hogere bevolkingsklassen in Rusland kruisten de windhond met schapenhonden met langere haren. De hoofdtaak van deze hond was op wolven jagen, waardoor deze elegante hond de naam Russische Wolfshond kreeg. Deze honden werden gedurende honderden jaren gefokt en gebruikt als jachthonden. Na verloop van tijd kreeg de Barzoi ook in Europa bekendheid. De populariteit van de Barzoi blijkt uit het feit dat Queen Victoria Barzoi's in haar bezit had, gevolgd door vele leden van de adel. De Barzoi was zelfs een zeer gewild geschenk onder de adel. Dit resulteerde in de verandering van de Barzoi van jachthond naar gezelschapshond. De Barzoi werd voor het eerst in de Verenigde Staten geïntroduceerd in 1889. Jagen, speuren en de lange jacht op lokaas behoren tot de talenten van de Barzoi.

Karakter van de Barzoi

De Barzoi is een schone, intelligente en charmante windhond. Het is een zeer waakzaam ras en de trouw aan zijn eigenaar en diens familie is eindeloos. Omdat de Barzoi een jachthondenras is, heeft hij zijn eigen gedachten en daardoor kan het moeilijk zijn om bij dit ras complete gehoorzaamheid te bereiken. De Barzoi zal zelden blaffen en heeft weinig tot geen territoriumdrift. Deze hond moet aan de lijn worden uitgelaten of in een afgesloten gebied, omdat ze zeer snel zijn en daardoor makkelijk er van doorgaan.

De Barzoi kan goed overweg met kinderen, maar oplettendheid is nodig, omdat deze hond niet van ruwe spelletjes houdt. De Barzoi kan over het algemeen goed overweg met andere hondenrassen. In het bijzijn van andere kleine dieren moet deze hond in de gaten worden gehouden. De Barzoi is een geboren jager en zal als hij een kleiner dier heeft gejaagd, het waarschijnlijk doden. Om deze karaktertrek zoveel mogelijk te beperken, moet deze hond op jonge leeftijd goed gesocialiseerd worden.

Gezondheid

Barzoi's zijn gevoelig voor geneesmiddelen. Dit ras is vatbaar voor heupdysplasie en maagtorsie. De beste manier om maagtorsie te voorkomen is om de hond twee tot drie keer per dag kleine maaltijden te geven en om intensieve beweging na het eten achterwege te laten. Als alle hondenrassen heeft de Barzoi de juiste verzorging nodig en moet hij onder controle staan van de dierenarts.

Verzorging

Onderhoud van de Barzoi is eenvoudig. Zijn lange, zijdeachtige vacht moet regelmatig met een stevige borstel worden geborsteld. Af en toe een behandeling met droog shampoo wordt aangeraden om de zijdeachtige vacht glanzend te houden. Baad de Barzoi alleen indien nodig. Het haar tussen de tenen moet nu en dan geknipt worden. De Barzoi verhaart seizoensgebonden.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen