Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

barbet

Levensverwachting: 13 - 15 jaar

Gewicht: 14 - 28 kg

Schofthoogte: 52 - 66 cm

Barbet

De Barbet is een oud hondenras uit Frankrijk, met zijn roots die teruggaan tot de Middeleeuwen.

Geschiedenis

Het is bekend dat de Barbet als waterhond werd gebruikt om wild te jagen, het apporteren van fazanten en andere soorten wild uit het water. Het was ook bekend om zijn vermogen om in het water te zwemmen en vogels op te sporen en op te halen. Tijdens de 19e eeuw was de Barbet bijna uitgestorven, maar gelukkig werd het ras gered door een aantal verdedigers die het terugbrachten naar populairheid.

In de jaren '20 werd het ras erkend door de Franse Kennel Club en sindsdien is het ras in populariteit gestegen over de hele wereld. Vandaag de dag is de Barbet nog steeds een populaire hondenras, bekend om zijn zachtaardig karakter, intelligentie en vermogen om te werken. Het is een geweldige huisdier voor gezinnen en actieve individuen en wordt vaak gebruikt voor activiteiten zoals jagen, gehoorzaamheid en behendigheid.

Karakter van de Barbet

Barbets zijn vriendelijke en intelligente honden die hun baasjes graag willen plezieren. Ze zijn zeer trainbaar, maar ze vereisen een consistente en geduldige benadering van training. Ze reageren het best op positieve versterkingstechnieken, zoals traktaties en lof. Het is belangrijk om vroeg te beginnen met trainen en ze goed te socialiseren, aangezien ze verlegen kunnen zijn in de buurt van vreemden en andere honden.

Barbets zijn zeer actieve honden die veel beweging nodig hebben, zowel fysiek als mentaal. Ze genieten van activiteiten zoals zwemmen, apporteren en behendigheid. Trainingssessies kunnen een geweldige manier zijn om je Barbet zowel mentaal als fysiek te stimuleren.

Gezondheid

De Barbet is over het algemeen een gezonde hondenras. Ze hebben echter een aanleg voor bepaalde gezondheidsproblemen, waaronder heupdysplasie, allergieën en oogproblemen. Het is belangrijk om regelmatige controles bij de dierenarts te hebben en de hond te voorzien van een gezonde leefomgeving en voeding om de kans op gezondheidsproblemen te verminderen.

Verzorging

De Barbet heeft regelmatige verzorging nodig, waaronder het borstelen van zijn dichte, kroezige vacht om knopen en verstoppingen te voorkomen. Ze hebben ook regelmatige nagelverzorging nodig om te voorkomen dat hun nagels te lang worden. Daarnaast moeten hun oren schoon en droog gehouden worden om oorontsteking te voorkomen. Het is belangrijk om hen ook regelmatig te wassen en te baden om hun huid en vacht gezond te houden. De Barbet heeft ook regelmatige oefening en mentale stimulatie nodig om gezond en gelukkig te blijven.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen