Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Australische Silky Terrier

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 3 - 5 kg

Schofthoogte: 23 - 26 cm

Australische Silky Terriër

De Australische Silky Terriër is een van de kleinste leden van de Terriër familie en het is een zeer intelligente, moedige en alerte hond.

Geschiedenis

De Silky Terriër is van Australische oorsprong. Dit ras is in de negentiende eeuw ontwikkeld uit de Australische Terriër en de Yorkshire Terriër, waarbij het de beste kwaliteiten van deze beide rassen erfde. De Yorkshire Terriër werd gekruist met de Australische Terriër om de blauw en tan kleurige vacht van de laatste te verbeteren. Het ras is naar Amerika gekomen door toedoen van de Amerikaanse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Australiė waren gelegerd. Deze hebben Silky Terriërs mee naar huis genomen na de oorlog. Oorspronkelijk werd dit ras de Australian Silky Terriër genoemd. In 1959 is de Silky Terriër door de AKC erkend.

Karakter

De Silky Terriër is vrolijk, levendig en sociaal. Deze honden blijven altijd graag in de buurt van hun baas, maar kunnen niet als een "zachte" schoothond worden beschouwd. De Silky Terriër zit vol energie en nieuwsgierigheid en is een enthousiaste graver. Net als alle Terriërs is de Silky Terriër enigszins eigenzinnig. Het is een actieve, slimme en veeleisende hond. Door zijn aangeboren eigenschappen slimheid en snelheid is de Silky Terriër voor velen een geliefd huisdier. Hoewel deze goed luisterende hond klein van formaat is, is hij waakzaam en beschermend.

Gezondheid van de Australische Silky Terriër

Het is over het algemeen een gezond ras. Kleinere gezondheidsproblemen als ziektes aan de tussenwervelschijven, elleboogdysplasie, knieschijfluxatie en Legg-Perthes komen bij dit ras voor. Diabetes, epilepsie en trachea collaps komen soms ook voor.

Verzorging

De Silky Terriër vraagt veel inzet van zijn eigenaar, waaronder minstens 15 minuten per dag voor de verzorging van de vacht. Omdat de vacht zeer snel in de knoop raakt en gaat vervilten, moet de Silky Terriër iedere dag worden geborsteld en gekamd. Regelmatig baden helpt het haar in goede conditie te houden. Zorg dat de hond helemaal droog en warm wordt na het baden. De vacht van de Silky Terriër moet af en toe worden getrimd, waarbij het haar op de benen van de knieën naar beneden vaak kort moet worden getrimd. Het haar dat over de ogen valt, moet in een staartje samen worden gebonden, om te zorgen dat de hond ongehinderd kan zien. De Silky Terriër verhaart zeer weinig.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen