Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

australian shepherd hond

Levensverwachting: 13 - 15 jaar

Gewicht: 16 - 25 kg

Schofthoogte: 46 - 58 cm

Australian Shepherd

De naam Australian Shepherd is misleidend, daar deze hond volledig in de VS is gefokt. De naam is waarschijnlijk afgeleid van de naam van een van zijn voorouders.

Geschiedenis

Deze schapenherder is eigenlijk afkomstig uit de Verenigde Staten. In de 19e eeuw kwam de Australian Shepherd via Australië naar Amerika, maar het wordt niet als een Australisch ras beschouwd. De naam is ontstaan ​​vanwege het feit dat sommige van deze honden werden gebruikt om Australische schapen te hoeden.

De Australian Shepherd werd voornamelijk gebruikt als schapenherder in de Rocky Mountains omdat het relatief weinig last had van de hoogte. Ranchers begonnen met het fokken van de honden, en naar verluidt reisden de legendarische schapenhoederijen, interessante kopers uit het hele land om er één mee naar huis te nemen. Niet alleen is deze hond succesvol op de boerderij, de Australian Shepherd is ook uitstekende toevoeging als een gezelschapshond. Hoewel de Canadian en Mexican Kennel Clubs dit ras in 1976 erkenden en de UKC in 1979, werd het bij de AKC pas in 1991 geregistreerd.

Karakter

Het is een moedig en loyaal dier met grote aanhankelijkheid naar zijn baas en daardoor is deze hond een betrouwbaar begeleider en een gehoorzame waakhond. Van nature is de Australian Shepherd beschermend en zeer oplettend. Deze hond heeft zeer veel energie en is zeer beweeglijk. Het is een loyaal dier en hij valt graag in de smaak bij zijn baas. De Australian Shepherd voelt aan wat zijn baas wil. Deze hond is zeer intelligent, leert erg makkelijk en is makkelijk te trainen. Hoewel de hond tijdens het werk agressie kan vertonen, is hij vriendelijk naar mensen.

Deze hond heeft sterke herders- instincten en kan ook goed ingezet worden als speur- en reddingshond. Australian Shepherds zijn actieve honden en ze vragen veel beweging. Het is een intelligent ras en deze honden kunnen daardoor makkelijk verveeld raken als ze te weinig te doen krijgen. Dan kan deze hond nerveus worden en vervelend gedrag gaan vertonen. Dit ras vertrouwd geen vreemden. Deze honden moeten jong gesocialiseerd en getraind worden. Australian Shepherds zijn gefokt om te werken en zijn geen goede huisdieren.

Gezondheid

De voornaamste gezondheidsproblemen die we bij de Australian Shepherd zien zijn dat ze aanleg hebben voor rugproblemen, grauwe staar en CEA. Verder kunnen ze kleinere problemen hebben zoals CHD, irritatie van de huid van de neus door de zon, Pelger-Huet Syndroom, en iris coloboma. Lumbaal sacraal syndroom, epilepsie, PDA, PRA, distichiase en PPM zijn gezondheidsproblemen die soms voorkomen.

Verzorging van de Australian Shepherd

De Australian Shepherd is makkelijk te verzorgen. De vacht heeft weinig meer verzorging nodig dan af en toe borstelen. Alleen wassen als het nodig is. De Australian Shepherd verhaart matig.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen