Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Australian-Cattle-Dog ras

Levensverwachting: 13 - 15 jaar

Gewicht: 14 - 16 kg

Schofthoogte: 43 - 51 cm

Australian Cattle Dog

De Australian Cattle Dog ontstond in het midden van de 19e eeuw in Australië. Hij is gefokt door de pioniers om met vee te werken in de ruige binnenlanden van Australië.

Geschiedenis

Hij is ontstaan uit een mix van Collies meegenomen uit Schotland, vermengd met Australische dingo's, de Australische Kelpie, de Dalmatische hond en de Bull Terriėr. Dit nieuwe ras bleek uitstekend geschikt om vee te hoeden en heeft een voortreffelijk uithoudingsvermogen. De Australian Cattle Dog werkt rustig, maar onverzettelijk met de kudde, hij drijft het vee over grote afstanden onder barre, hete, stoffige omstandigheden. Deze stoere, waakzame en oplettende hond is van grote waarde gebleken voor boeren en ranchers over de hele wereld.

De Australian Cattle Dog was eerst bekend als de Australian Heeler, maar wordt ook wel Blue Heeler, Queensland Heeler of Queensland Blue Heeler genoemd. De naam "Heeler" heeft hij te danken aan zijn manier van veehoeden door middel van het happen en bijten naar de hielen van het vee. In 1903 is in Australiė een standaard voor dit ras vastgelegd. In 1980 is de Australian Cattle Dog erkend door de AKC.

Karakter

De Australian Cattle Dog is een werkend, hoedend ras en is daardoor niet geschikt om alleen buiten te leven. Deze zeer intelligente hond kan makkelijk verveeld raken, met serieuze gedragsproblemen tot gevolg. Deze honden zijn het waard om bij de familie te horen. De Australian Cattle Dog is trouw, beschermend, moedig, betrouwbaar en waakzaam. Zijn loyaliteit en zijn beschermende instinct maken hem tot de ideale begeleider van de veeboer, zijn kudde en zijn bezit. Het is een uitstekende bewakingshond en hij is daardoor een aanwinst voor zijn eigenaar. De Australian Cattle Dog kan soms wantrouwend zijn naar vreemden en andere honden.

Gezondheid van de Australian Cattle Dog

Deze bijzondere hond heeft een aanleg voor ziektes als heupdysplasie, PRA en doofheid.

Verzorging

Weerbestendig en makkelijk te onderhouden is de kortharige vacht van de Australian Cattle Dog. Kam en borstel de vacht met een stevige borstel en was alleen indien nodig. De Australian Cattle Dog verhaart gewoonlijk een of twee keer per jaar.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen