Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Aussiedoodle

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 30 - 60 kg

Schofthoogte: 35 - 38 cm

Aussiedoodle

De Aussiedoodle is een kruising tussen een Poedel en de Australian Shepherd.

Geschiedenis

De Aussiedoodle, ook bekend als Aussiepoo, is een hybride hondenras dat een kruising is tussen een Australian Shepherd en een Poedel. Het zijn intelligente, energieke en speelse honden die bekend staan om hun liefde voor activiteit en hun vermogen om snel te leren. Aussiedoodles worden vaak gebruikt als therapiehonden en hulphonden vanwege hun intelligentie, trainbaarheid en vriendelijke karakter.

De oorsprong van Aussiedoodles is niet goed gedocumenteerd, maar er wordt aangenomen dat het ras voor het eerst werd ontwikkeld in de Verenigde Staten in de jaren negentig, toen fokkers Australian Shepherds begonnen te kruisen met Poedels in een poging een hypoallergene, intelligente en loyale hond te creëren met een laaguitvallende vacht. Sindsdien is de Aussiedoodle steeds populairder geworden als gezins- en werkhond.

Karakter van de Aussiedoodle

De Aussiedoodle is over het een algemeen intelligente, energieke en speelse hond dat bekend staan om zijn vriendelijke karakter en liefde voor activiteit. Ze worden vaak gebruikt als therapiehonden en hulphonden vanwege hun trainbaarheid en hun vermogen om snel te leren.

Aussiedoodles zijn doorgaans erg aanhankelijk en loyaal aan hun baasjes, en ze hunkeren naar aandacht en genegenheid. Ze zijn vaak goed met kinderen en zijn uitstekende huisdieren. Aussiedoodles kunnen hun baasjes beschermen en kunnen territoriaal gedrag vertonen, dus het is belangrijk om ze goed te socialiseren en ze gepast gedrag te leren.

Net als hun beide voorouders zijn Aussiedoodles intelligent en hebben ze mentale en fysieke stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven. Ze genieten van activiteiten zoals gehoorzaamheidstraining, behendigheid en apporteren, en ze kunnen ook genieten van activiteiten zoals wandelen en zwemmen. Het is belangrijk om ze voldoende bewegings- en spelmogelijkheden te bieden om ze gezond en braaf te houden. Over het algemeen zijn het intelligente, vriendelijke en energieke honden die geweldige huisdieren en werkhonden zijn. Ze hebben regelmatige lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig, en ze gedijen goed in huizen waar ze veel aandacht en genegenheid krijgen.

Gezondheid

Aussiedoodles zijn over het algemeen gezonde honden, maar zoals alle rassen kunnen ze vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Enkele veel voorkomende gezondheidsproblemen voor deze honden zijn heupdysplasie, elleboogdysplasie, oogproblemen en huidallergieën.

Het is belangrijk om een gerenommeerde fokker te kiezen bij de aanschaf van een Aussiedoodle, aangezien gezondheidsproblemen vaak kunnen worden geminimaliseerd door te fokken met gezonde dieren. Een goede fokker zal zijn honden screenen op erfelijke gezondheidsproblemen en kan informatie geven over de gezondheidsgeschiedenis van de ouders. De Aussiedoodle is over het algemeen een actieve en energieke hond, dus het is belangrijk om ze regelmatig te laten bewegen en een gezond dieet te geven om ze in goede lichamelijke conditie te houden.

Verzorging

Aussiedoodles kunnen verschillende soorten vacht hebben. Sommigen hebben het lange, rechte haar van de Australian Shepherd, anderen lijken op een Poedel met losse krullen en sommige vallen ergens in het midden. Het zijn geen onderhoudsvriendelijke honden als het op verzorging aankomt. Afhankelijk van zijn vachttype, is het aan te raden om de Aussiedoodle minstens om de dag te borstelen. Als hij een krullende vacht heeft, moet je hem misschien om de acht tot twaalf weken laten knippen. Knip de nagels indien nodig, meestal om de paar weken. Houd de oren schoon en droog om bacteriële en schimmelinfecties te voorkomen. Poets de tanden voor een goede algemene gezondheid en een frisse adem.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen