Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

argentijnse dog ras

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 35 - 45 kg

Schofthoogte: 60 - 68 cm

Argentijnse Dog

De Argentijnse Dog staat ook bekend onder de naam Argentijnse Mastiff.

Geschiedenis

Deze Argentijnse Dog is ontstaan in Argentinië aan het eind van de 20e eeuw door de broers Dr. Antonio Nores en Dr. Agustin Nores. Deze heren waren groot liefhebbers van honden en fanatieke jagers. Ze wilden een hond creëren die niet alleen een goede jager en waakhond zou zijn, maar een hond die het ook goed zou doen binnen een gezin. Hieruit is uiteindelijk de Argentijnse Dog ontstaan. De Argentijnse Dog is ontstaan door het kruisen van tien verschillende rassen. Als basis is het nu uitgestorven ras de Old Cordoba Fighting Dog gebruikt en daarmee zijn Bulldog, Bull Terrier, Boxer, English Pointer, Old English Bulldog, Mastiff, Bordeauxdog, Duitse Dog, Pyrenese Berghond en Ierse Wolfshond gekruist.

De Argentijnse Dog was het uiteindelijke resultaat en dit bleek een succesvol experiment te zijn, dat niet alleen voldeed aan de verwachtingen van de gebroeders Martinez als jager en waakhond van het gezin, maar ook kon worden ingezet als geleidehond en politiehond. Dit hondenras werd helaas ook opgemerkt door mensen die andere bedoelingen hadden, ze werden namelijk ingezet voor hondengevechten wat de reputatie van de Argentijnse Dog heeft aangetast. Dit is de reden dat dit hondenras in bepaalde landen werd verboden.

Karakter

De Argentijnse Dog is een hond die in staat om sporen te volgen en staat bekend als moedig. Ze hebben vele van de beste kwaliteiten van hun (voor)ouders geërfd: de schofthoogte van de Duitse Dog, de conditie en de witte kleur van de Pyrenese Berghond, het reukvermogen van de Pointer, de intelligentie en het zachte karakter van de Boxer, de vasthoudendheid en doorzettingsvermogen van de Bull Terrier en de kracht van de kaken van de Bordeauxdog.

De Argentijnse Dog is een betrouwbare waakhond voor het gezin; ze zijn geïnteresseerd in alle activiteiten en houden ervan om in de middelpunt van de aandacht te staan. Ze zijn enorm trouw, speels, enthousiast en intelligent. Hoewel ze erg gemakkelijk zijn te trainen is de Argentijnse Dog een krachtige hond, die met geduld en doorzettingsvermogen moet worden opgevoegd. Sommige van deze honden kunnen agressief zijn naar andere honden, maar zullen niet gelijk aanvallen. Wanneer ze vermoeden dat er gevaar dreigt zullen ze hiertegen verzetten en hun anden laten zien om zijn familie te beschermen. De Argentijnse Dog is een zeer intelligent ras en staan er ook om bekend snel zindelijk te zijn.

Gezondheid van de Argentijnse Dog

Bij de Argentijnse Dog komt heupdysplasie en doofheid vaak voor.

Verzorging

De Argentijnse Dog heeft een witte vacht dat zeer makkelijk te onderhouden is. Ze stinken niet gauw en houden niet een specifieke hondengeur vast. De nagels groeien snel waardoor hier extra aandacht aan moet worden besteed. Ze verharen matig en zijn daarom makkelijk te verzorgen. Doordat de huid van de Argentijnse Dog erg gevoelig is moeten ze worden beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Laat ze dus niet in de felle zon, maar ook niet in extreme kou buiten. Wanneer ze in bad gaan moet er een zachte shampoo worden gebruikt om de vacht te beschermen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen