Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Appenzeller Sennenhond

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 22 - 32 kg

Schofthoogte: 47 - 58 cm

Appenzeller Sennenhond

De Appenzeller Sennenhond is een oud ras en wordt al duizenden jaren in Zwitserland gebruikt voor bewakings- en algemeen landbouwwerk.

Geschiedenis

De Appenzeller Sennenhond werd in 1897 erkend als een inheems Zwitsers ras dat bescherming nodig had en de eerste rasvereniging werd in 1906 opgericht door Dr. Albert Heim. Deze honden werden voor het eerst geïntroduceerd in de VS in de vroege jaren 1950. De Appenzeller Sennenhond is opgenomen in de Foundation Stock Service van de American Kennel Club.

Karakter van de Appenzeller Sennenhond

De Appenzeller Sennenhond is extreem zelfverzekerd en intelligent. Wanneer ze worden voorzien van een liefdevol maar stevig leiderschap, zullen ze een onwrikbare band vormen met hun eigenaars en zullen ze bereidwillig hun leven in gevaar brengen om hen te beschermen. Als herder en veehouder werd de Appenzeller Sennenhond gefokt om dapper te zijn en op zijn hoede te zijn voor vreemden. Ze kunnen echter vaak overmatig blaffen en moeten onmiddellijk worden gecorrigeerd om ervoor te zorgen dat ze geen overlast veroorzaken in dichtbevolkte buurten. Het zijn zeer aanhankelijke honden tegenover kinderen en houden ervan om met hen te ravotten en spelen.

Voorzichtigheid is echter geboden gezien de grootte en kracht van de hond, omdat ze uit enthousiasme een kind kunnen omstoten. Socialisatie is een uiterst belangrijk onderdeel van de training van deze hond. Ze moeten vroeg in hun leven worden gesocialiseerd met zoveel mogelijk mensen en dieren. Dit voorkomt overmatig verdacht of agressief gedrag dat ze later in het leven tegenover vreemden kunnen vertonen. Appenzellers kunnen soms koppig en eigenzinnig worden wanneer ze niet worden voorzien van sterk en consistent leiderschap. Daarom is het belangrijk dat eigenaren van deze honden al vroeg in het leven van de hond regels, grenzen en beperkingen vaststellen.

Gezondheid

De Appenzeller Sennenhond is een extreem gezond hondenras met weinig tot geen erfelijke gezondheidsproblemen, wat vrij zeldzaam is voor een ras van deze grootte.

Verzorging

De dubbele vacht van de Appenzeller Sennenhond is relatief gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig onderhoud nodig qua verzorging. De vacht van de hond moet worden geborsteld met een rubberen borstel om dode haren eens in de twee weken te verwijderen. Deze hond is geen kieskeurige eter en zal al het voedsel dat voor hem staat snel verslinden. Er moet echter voor worden gezorgd dat deze honden niet te veel eten om overgewicht te voorkomen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen