Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Amerikaanse-Cocker

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 7 - 14 kg

Schofthoogte: 34 - 39 cm

Amerikaanse Cocker Spaniël

De Amerikaanse Cocker Spaniël, het kleinste lid van de jachthondenfamilie heeft een interessante geschiedenis.

Geschiedenis

De Amerikaanse Cocker Spaniël is een ras van kleine tot middelgrote honden dat oorspronkelijk in de Verenigde Staten is ontwikkeld voor de jacht op klein wild, met name vogels. Het ras stamt af van de Engelse Cocker Spaniël, die in de 19e eeuw naar de Verenigde Staten werd gebracht.

In het begin van de 20e eeuw werd de Amerikaanse Cocker Spaniël ontwikkeld als een apart ras van de Engelse Cocker Spaniël, met de nadruk op het ontwikkelen van een kleiner formaat en een compacter, verfijnder uiterlijk. Het ras werd in 1878 erkend door de American Kennel Club (AKC).

Karakter

De Amerikaanse Cocker Spaniël is een vriendelijke, betrouwbare en toegewijde metgezel, geschikt voor iedere situatie. Deze hond moet op jonge leeftijd goed gesocialiseerd worden om zijn neiging tot verlegenheid niet te laten opbloeien. De Amerikaanse Cocker Spaniël vindt het heerlijk om in menselijk gezelschap te verkeren en kan het goed vinden met kinderen. Deze, vrolijke, lieve en gevoelige hond accepteert de autoriteit van zijn baas zonder daar aan te willen tornen. Dit populaire ras kan het goed vinden met andere dieren.

Gezondheid

Wat gezondheidsproblemen betreft heeft de Amerikaanse Cocker Spaniël een aanleg voor grauwe staar, glaucoom en luxatie van de knieschijven. Andere ziektes die bij Amerikaanse Cocker Spaniël voorkomen zijn heupdysplasie, ectropie, entropie, PRA, allergieën, seborrhea, pyoderma van de lipvouw, otitis externa (uitwendige gehoorgangontsteking), leverziekten, urolithiasis, verzakking van de NICTITANS klier, CHF, phosphofructokinase deficiëntie en cardiomyopathie.

Verzorging van de Amerikaanse Cocker Spaniël

De Amerikaanse Cocker Spaniël heeft een zijdeachtige, gevederde, middellange vacht, die regelmatig borstelen vereist. Het is een arbeidsintensieve hond met een duidelijke hondenlucht. Deze honden moeten regelmatig in bad. De Amerikaanse Cocker Spaniël moet ook iedere paar maanden worden geknipt en getrimd. De hangende oren moeten regelmatig onderzocht worden en een grondige verzorging van de vacht is nodig om vervilting van de vacht te voorkomen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen