Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Amerikaanse-Cocker

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 7 - 14 kg

Schofthoogte: 34 - 39 cm

Amerikaanse Cocker Spaniël

De Amerikaanse Cocker Spaniël, het kleinste lid van de jachthondenfamilie heeft een interessante geschiedenis.

Geschiedenis

Dit ras stamt af van de oorspronkelijke Spaanse Spaniël en is tegelijkertijd ontwikkeld met zijn verwanten de Clumber, Sussex, Springer, Field en Toy Spaniëls. Deze hond werd gebruikt om te jagen, spoor te zoeken en te apporteren en de naam "Cocker" kom van zijn talent om de "Woodcock" ofwel houtsnip te jagen. De voorloper van de Amerikaanse Cocker Spaniël kwam rond 1870 naar de Verenigde Staten en was ontwikkeld uit verschillende lijnen van de Engelse Cocker. De eerste Amerikaanse Cocker Spaniël is in 1878 door de American Kennel Club geregistreerd.

Karakter

Een goede speelkameraad met een uitstekend karakter is de Amerikaanse Cocker Spaniël. Hij is makkelijk af te richten. De Amerikaanse Cocker Spaniël is een vriendelijke, betrouwbare en toegewijde metgezel, geschikt voor iedere situatie. Deze hond moet op jonge leeftijd goed gesocialiseerd worden om zijn neiging tot verlegenheid niet te laten opbloeien. De Amerikaanse Cocker Spaniël vindt het heerlijk om in menselijk gezelschap te verkeren en kan het goed vinden met kinderen. Deze, vrolijke, lieve en gevoelige hond accepteert de autoriteit van zijn baas zonder daar aan te willen tornen. Dit populaire ras kan het goed vinden met andere dieren.

Gezondheid

Het spreekt vanzelf dat ook de Amerikaanse Cocker Spaniël voor een goede gezondheid en een lang en actief leven de bij hem passende verzorging nodig heeft. Wat gezondheidsproblemen betreft heeft de Amerikaanse Cocker Spaniël een aanleg voor grauwe staar, glaucoom en luxatie van de knieschijven. Andere ziektes die bij Amerikaanse Cocker Spaniël voorkomen zijn heupdysplasie, ectropie, entropie, PRA, allergieën, seborrhea, pyoderma van de lipvouw, otitis externa (uitwendige gehoorgangontsteking), leverziekten, urolithiasis, verzakking van de NICTITANS klier, CHF, phosphofructokinase deficiëntie en cardiomyopathie.

Verzorging van de Amerikaanse Cocker Spaniël

De Amerikaanse Cocker Spaniël heeft een zijdeachtige, gevederde, middellange vacht, die regelmatig borstelen vereist. Het is een arbeidsintensieve hond met een duidelijke hondenlucht. Deze honden moeten regelmatig in bad. De Amerikaanse Cocker Spaniël moet ook iedere paar maanden worden geknipt en getrimd. De hangende oren moeten regelmatig onderzocht worden en een grondige verzorging van de vacht is nodig om vervilting van de vacht te voorkomen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.