Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

amerikaanse bulldog ras

Levensverwachting: 10 - 15 jaar

Gewicht: 30 - 41 kg

Schofthoogte: 50 - 61 cm

Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog is in 1999 door de United Kennel Club erkend. Oorspronkelijk was deze hond bij de National Kennel Club onder de naam "American Pit Bull Dog" geregistreerd, later is de naam veranderd in Amerikaanse Bulldog.

Geschiedenis

De Amerikaanse Bulldog stamt af van de Engelse Bulldog. Deze hond werd gebruikt om boerderijen te bewaken, om het vee bijeen te drijven, en als meutehond om op beren te jagen. Deze hond is door de kolonisten naar de V.S. gebracht. Daar is hij door de jaren heen gevormd door selectief fokken en oordeelkundig kruisen. Na de Tweede Wereldoorlog is dit ras bijna uitgestorven, maar dit is voorkomen door de inspanningen van John J. Johnson afkomstig uit Summerville in Georgia. John J. Johnson en zijn vader hebben zich langer dan wie ook ter wereld beziggehouden met het fokken van dit ras.

Rasbeschrijving van de Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog is een evenwichtige, moedige en vastberaden hond, die bekend staat om staaltjes van heldenmoed met betrekking tot zijn baas. Deze honden zijn zeer gehoorzaam aan hun baas, hoewel er van ze gezegd wordt dat een gevecht tegen deze hond is als een gevecht tegen een dier met het hoofd van een alligator en het lichaam van een python. De Amerikaanse Bulldog heeft een sterk beschermers instinct en hij is een liefhebber van kinderen. Het is een hond met zelfvertrouwen. Deze Amerikaanse Bulldog vereist gehoorzaamheidstraining.

Karakter

De Amerikaanse Bulldog heeft een waakzaam en onderzoekend karakter. Deze hond heeft een evenwichtig temperament en is noch vijandig noch te agressief. De Amerikaanse Bulldog is moedig en kent geen angst. De Amerikaanse Bulldog zal zijn familie tegen gevaar beschermen. De Amerikaanse Bulldog is een uitzonderlijke metgezel die het vermogen heeft om zelfstandig een moeilijke situatie te beoordelen en passend te reageren. Een Amerikaanse Bulldog concentreert zich op zijn taak en laat zich niet afleiden. Als deze hond op zeer jonge leeftijd gesocialiseerd wordt, zal hij goed met andere honden en huisdieren omgaan.

Gezondheid

De Amerikaanse Bulldog is een gehard en gezond ras. Net als alle andere rassen vraagt de Amerikaanse Bulldog om de juiste verzorging en voeding voor een optimale gezondheid en een lang en actief leven. Voor wat betreft gezondheidsproblemen vormt de Amerikaanse Bulldog geen uitzondering op andere rassen, ook de Amerikaanse Bulldog heeft een aanleg tot heupdysplasie.

Verzorging

De Amerikaanse Bulldog heeft een korte stugge vacht die eenvoudig is te onderhouden. Deze hond verhaart gemiddeld en moet met een stevige borstel geborsteld worden.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen