Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

American Toy Fox Terrier

Levensverwachting: 13 - 14 jaar

Gewicht: 2 -3 kg

Schofthoogte: 22 - 29 cm

American Toy Fox Terriër

De American Toy Fox Terriër is een ras dat in de jaren dertig van de twintigste eeuw is ontwikkeld in de Verenigde Staten. Het ras is het resultaat van het kruisen van kleine Smooth Fox Terriërs met verschillende andere Toy rassen, waaronder Miniatuur Pinschers, Italiaanse Greyhounds, Chihuahuas en Manchester Terriër.

Geschiedenis

Tijdens het proces van het fokken zijn de kenmerken van de Smooth Fox Terriër verfijnd, is de dispositie kalmer gemaakt en is het ras verkleind. De Toy Fox Terriër werd eerst gebruikt om op ratten te jagen. Dit ras is in 1936 door de United Kennel Club geregistreerd. De Toy Fox Terriër kan als een grote hond in een kleine verpakking beschouwd worden, die beschikt over intelligentie, moed en een leidingnemende houding. De Toy Fox Terriër heeft zich ontwikkeld van de jacht naar de show ring en is een geliefde gezelschapshond geworden en een prachtig showexemplaar. De Toy Fox Terriër staat ook bekend als American Toy Terriër, kortweg Amer Toy.

Karakter

De Toy Fox Terriër kan dan fysiek wel klein zijn, maar deze honden denken dat ze groot zijn. Het is een hartelijke, kleine Terriër waarbij de gepassioneerde Fox Terriër erfenis behouden is gebleven. Deze nieuwsgierige en actieve hond blijft altijd jong van geest. De Toy Fox Terriër is intelligent, beminnelijk, gevoelig, plezierig, alert, trouw, onderzoekend en snel. Deze atletische hond houdt van jagen, net zoals zijn voorouders in het verleden deden. Er is geen reden waarom deze komische, onderhoudende en speelse hond geen glimlach doet verschijnen op de gezichten van bijna iedereen die hem ontmoeten. De Toy Fox Terriër is evenwichtig, vurig, vastbesloten en niet makkelijk te intimideren - een kenmerk dat alle Terriërs gemeen hebben.

Gezondheid van de American Toy Fox Terriër

Hoewel het een redelijk gezond ras is, hebben sommige exemplaren een aanleg tot het krijgen van Legg Perthes en problemen met de kniegewrichten, beide typische Toy problemen. Bij de Toy Fox Terriër komt vaak een allergie voor bietenpulp voor.

Verzorging

De Toy Fox Terriër verhaart weinig en de vacht is makkelijk te verzorgen. De gladde vacht moet af en toe worden gekamd en geborsteld. Houdt de nagels kort en baad de hond wanneer dat nodig is.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.