Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

American-Foxhound

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 20 - 34 kg

Schofthoogte: 53 - 64 cm

American Foxhound

De American Foxhound is een directe afstammeling van de Engelse Brakken, die door de vroege landverhuizers rond 1650 naar de V.S. werden meegenomen. Robert Brooke zou degene geweest zijn, die de hond naar de Verenigde Staten heeft gebracht.

Geschiedenis

De geschiedenis van de American Foxhound is langer dan die van de Verenigde Staten. De kenmerkende eigenschappen van het ras zouden tot stand zijn gekomen door kruising met een Franse Brak, geschonken door de Fransman Lafayette aan George Washington in 1785. George Washington was een echte hondenliefhebber, hij had een grote meute honden en hij was doorlopend bezig de hondenrassen die hij had te verbeteren. De Ierse, Engelse en Franse brakken werden keer op keer gekruist totdat de American Foxhound aan alle eisen voldeed, die in de Verenigde Staten aan de hond werden gesteld.

De American Foxhound dankt zijn populariteit aan zijn geschiktheid als jachthond. In de 17e eeuw werden deze honden gebruikt voor het opsporen van Indianen. Later werden ze met succes ingezet voor de jacht op wilde dieren. Enkele van de meest populaire American Foxhound rassen zijn de Walker, de July, de Trigg, de Calhoun, de Hudspeth en de Goodman. Veel van deze American Foxhound rassen hebben interessante verhalen met betrekking tot hun stambomen.

Karakter van de American Foxhound

De American Foxhound staat bekend als een actieve en vriendelijke hond. Zo vriendelijk, aanhankelijk, zachtaardig van karakter de hond thuis is, zo dapper en fel is hij als hij op jacht is. De American Foxhound heeft een achtergrond van jagen in meutes en heeft daar een goede teamgeest aan overgehouden. De American Foxhound past zich hierdoor goed aan andere honden aan. Dit ras kan in de buurt andersoortige huisdieren niet vertrouwd worden.

Het vriendelijke karakter van de American Foxhound kan zich op verschillende manieren uiten, bijvoorbeeld als vriendelijkheid of als beschermingsdrang. Deze honden hebben een zeer specifiek stemgeluid, ook wel bekend als de "Bells of Moscow". De American Foxhound blaft zeer melodieus. Het geluid van sommige honden is zelfs gebruikt in een aantal bekende liedjes. De American Foxhound staat bekend als een meute-hond en hij is graag in het gezelschap van ander honden. In die zin zijn ze niet zo geschikt als huisdieren.

Gezondheid

De American Foxhound is een gehard en natuurlijk ras en kent weinig gezondheidsproblemen. De enige ziekten die met dit ras geassocieerd worden, zijn doofheid en heupdysplasie. De American Foxhounds zijn vrij van genetische doorgegeven ziektes zoals de heup - en botproblemen, die andere grotere rassen treffen. De American Foxhound heeft de neiging om dik te worden en eigenaren moeten er attent op zijn ze niet te veel te eten te geven.

Dit ras heeft veel energie en heeft dagelijkse beweging nodig. Aan het africhten moet voldoende aandacht besteed worden en de American Foxhound moet een strenge, gedisciplineerde en no-nonsense opvoeding krijgen.

Verzorging

De kortharige, zachte vacht van de American Foxhound heeft minimale verzorging en onderhoud nodig. Een mooie glans wordt eenvoudig verkregen door af en toe wassen met shampoo en regelmatig kammen en borstelen met een harde borstel.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen