Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Alaskan Malamute

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 32 - 43 kg

Schofthoogte: 56 - 66 cm

Alaskan Malamute

De Alaskan Malamute is een van de oudste sledehondensoorten uit het Noordpoolgebied. Deze mooie sneeuwhond stamt af van de Noordpoolwolf.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Alaskan Malamute gaat terug tot 3000 jaar na Christus en ontleent zijn naam aan de Malhemut stam, een Inuit- volk dat in het noordwesten van Alaska leefde. Deze nomaden gebruikten deze honden om hun lichte reissleden te trekken en om zware lasten te trekken. Deze mooie sneeuwhond stamt af van de Noordpoolwolf. Toen de blanken zich in Alaska vestigden, werd de Alaskan Malamute op grote schaal gebruikt voor de jacht en om lasten te slepen. Gaandeweg kan de Alaskan Malamute gemengd zijn met andere rassen.

De toegenomen populariteit van sledehonden races heeft ook het mengen van lijnen bevorderd om snellere honden te fokken. Vanaf 1926 ontstond er interesse om de Alaskan Malamute raszuiver te fokken. In later tijd hebben honden van dit ras aan vele poolexpedities deelgenomen. De Alaskan Malamute is zeer geschikt voor dergelijke expedities, want hij is vasthoudend en heeft een goed richtingsgevoel en een zeer goede reuk. De Alaskan Malamute speelt een onvergetelijke rol in verhalen van Jack London and Rudyard Kipling. Gedurende de laatste tientallen jaren is gebleken dat de Alaskan Malamute een beschaafde hond is met een goed karakter.

Karakter

De Alaskan Malamute is als pup weerspannig en groeit op tot een waardige en met de jaren mildere volwassen hond. Het is een zeer loyale, intelligente en vriendelijke hond. Juist de vriendelijkheid tegenover mensen maakt de Alaskan Malamute ongeschikt als waakhond. Maar als de hond verwaarloosd wordt, kan hij destructief worden. Als hij op jonge leeftijd niet voldoende met andere honden gesocialiseerd wordt, kan dat op latere leeftijd problemen geven.

De Alaskan Malamute heeft een gedegen gehoorzaamheidstraining nodig. Het is een echte familiehond, die graag onder de mensen is. Dit ras is zeer geschikt voor koudere klimaten en kan niet goed tegen warm, vochtig weer. Het trekken van een slee of een kar op wielen is één van de favoriete bezigheden van de Alaskan Malamute.

Gezondheid

De Alaskan Malamute heeft een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 15 jaar. De Alaskan Malamute is in het algemeen een zeer gehard ras. Dit ras is bevattelijk voor problemen met de rode bloedcellen, diabetes, hemofilie, schildklierproblemen en artritis. Heupdysplasie, maagtorsie en chondrodysplasie (dwerggroei) komen ook voor bij de Alaskan Malamute.

Verzorging van de Alaskan Malamute

De verzorging van deze schone en reukloze hond is niet moeilijk. De dichte vacht van de Alaskan Malamute moet twee keer per week geborsteld worden. Deze hond verliest veel haren en de ondervacht valt twee keer per jaar in grote plukken uit. Het is niet nodig de hond te baden, omdat de vacht zelf het vuil makkelijk loslaat. Gebruik daarom shampoo alleen bij uitzondering.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen