Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Alaskan Klee Kai

Levensverwachting: 12 - 16 jaar

Gewicht: 7 - 10 kg

Schofthoogte: 38 - 43 cm

Alaskan Klee Kai

De Alaskan Klee Kai wordt ook wel liefkozend de mini-Husky genoemd.

Geschiedenis

De Alaskan Klee Klai is een ras van het Spitz-type dat oorspronkelijk in de jaren zeventig werd ontwikkeld om een metgezelversie van de Siberische Husky te creëren. De eerste Alaskan Klee Klai is een krusing tussen de Siberische Husky en de Amerikaanse Eskimohond. Het ras werd voor het eerst vrijgegeven aan het publiek in 1988 en werd in 1995 geaccepteerd door de American Rare Breed Association en de United Kennel Club in 1997. Het ras moet nog worden erkend door de AKC.

Karakter van de Alaskan Klee Klai

De Alaskan Klee Klai is zeer intelligent en vereist veel dagelijkse mentale en fysieke oefeningen om zijn geest scherp te houden en zijn energie onder controle te houden. Deze honden hebben een zeer sterke prooidrift en worden daarom niet aanbevolen voor huishoudens met kleine huisdieren, met name knaagdieren en katten. Dit ras kan echter goed overweg met kinderen, zolang ze oud genoeg zijn om de hond goed te behandelen. De Alaskan Klee Kai is geen agressief ras, maar tolereert niet dat hij hardhandig wordt aangepakt.

Deze honden hebben een natuurlijke neiging om afstandelijk of gereserveerd te zijn tegenover vreemden, maar ze kunnen erg aanhankelijk en loyaal zijn met familie. Hoewel ze misschien klein zijn, is de Alaskan Klee Klai een uitstekende waakhond omdat hij niet bang is zijn territorium te verdedigen. Deze honden kunnen wat verlegen kunnen zijn tegenover mensen die ze niet kennen, maar door voortdurende socialisatie wordt voorkomen dat de hond nerveus of agressief wordt rond vreemden.

Gezondheid

Er is enige discussie over de genetische degelijkheid van het Alaskan Klee Klai-ras. Er werd ooit gedacht dat het ras opmerkelijk onaangetast was door genetische defecten, maar het komt nu aan het licht dat het fokken van de hond vanwege zijn kleine formaat de incidentie van hydrocephalus bij puppy's kan verhogen. Enkele veel voorkomende gezondheidsproblemen die bij dit ras worden waargenomen, zijn maagproblemen, juveniele cataracten en patella luxatie.

Verzorging

De vacht van de Alaskan Klee Klai lijkt op de dikke dubbele vacht van beide ouderrassen. Er zijn eigenlijk twee verschillende vachttypes in dit ras: de standaard en de volledige vacht. De ondervacht in beide varianten is kort en zacht, terwijl de buitenvacht is gemaakt van lange bewakingsharen. Verschillende kleurvariaties zijn te zien in de Alaskan Klee Klai, waaronder combinaties van zwart en wit, grijs en wit of rood en wit. De enige kleur die als diskwalificatie wordt beschouwd, is effen wit.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen