Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

akita hondenras

Levensverwachting: 10 - 15 jaar

Gewicht: 32 - 59 kg

Schofthoogte: 61 - 71 cm

Akita Inu

De Akita, een van de oudste rassen van Japan, ontstond in de 17e eeuw. Je kunt dit hondenras onder andere kennen uit de film: Hachi: A Dog's Tale.

Geschiedenis

Oorspronkelijk hielden alleen de Shoguns, de keizerlijke leiders van het land, de Akita. Deze hond werd gebruikt als keizerlijke waakhond, voor hondengevechten en voor de jacht op wild en beren. In 1931 heeft de Japanse regering de Akita tot onderdeel van het nationaal erfgoed gemaakt. Door de uitbraak van hondsdolheid in Japan aan het eind van de 19de eeuw is de Akita bijna uitgestorven.

Om verspreiding van deze ziekte te voorkomen gaf de regering de opdracht om alle honden te doden en de eigenaren hebben hun geliefde Akita vrijgelaten in de meest afgelegen berggebieden van het eiland. De Akita hebben overleefd dankzij hun gehardheid en goede jachtinstinct. Helen Keller was de eerste die een Akita in de Verenigde Staten importeerde. In de Tweede Wereldoorlog werden vele Amerikaanse soldaten gecharmeerd door de Akita en ze hebben er vele meegesmokkeld bij terugkeer naar de VS. In 1972 heeft de American Kennel Club deze hond erkend.

Karakter

De Akita heeft een sterke eigenaar nodig omdat hij een sterke wil heeft en de neiging heeft om koppig te zijn. Bij het eerste teken van zwakte zal deze hond een alfa-houding aannemen ten opzichte van ondergeschikte eigenaren. Akita's werken het beste in een dagelijkse routine, dus ze leren wat er wordt verwacht. De Akita houdt van kinderen en is zachtaardig en geduldig. Dit hondenras kan echter een bezitterige houding hebben ten opzichte van kinderen in zijn familie en kan proberen het kind te beschermen tegen andere dieren. Socialisatie met andere dieren moet zo snel mogelijk beginnen, dit voorkomt agressie.

Gezondheid van de Akita Inu

Net als alle rassen heeft de Akita de juiste verzorging en voeding nodig om een lang en actief leven te kunnen leiden. Vergeleken met andere honden kent de Akita een aantal gezondheidsproblemen, zo is de Akita gevoelig voor structurele problemen zoals heupdysplasie, artritis en afwijkende vorming van de gewrichten. Andere gekende gezondheidsproblemen bij de Akita zijn de ziekte van Cushing, oogproblemen, talgklierproblemen, schildklierproblemen en auto-immuun thyroïditis en ziektes van het immuunsysteem zoals VKH en Pemphigus.

Verzorging

De Akita heeft een ruwe, harde kortharige vacht die regelmatige verzorging nodig heeft. De zachte ondervacht is gevoelig voor vervilting.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen