Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Airedale-Terrier

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 20 - 23 kg

Schofthoogte: 56 - 61 cm

Airedale Terriër

De Airedale Terriër staat bekend als de koning van de Terriërs en is een afstammeling van de Black and Tan Terriër, die heden ten dage uitgestorven is.

Geschiedenis

Deze hond is afkomstig uit de Airdale en Wharfdale streken in Yorkshire, Engeland. De Airedale Terriër stond eerst bekend onder de naam Waterside Terriër. In de negentiende eeuw is de Airedale Terriër ontwikkeld door plaatselijke jagers, die zochten naar een Terriër die op otters en ongedierte kon jagen en kon werken als bewakingshond. Deze hond is later gekruist met de Otterhound om een betere zwemmer te krijgen, die groot genoeg zou zijn om volwassen dassen en otters aan te kunnen.

Airedale Terriërs werden ook gebruikt om karren te trekken, als bewakingshonden, als politiehonden en als assistenten in het leger. De voorouders van de Airedale Terriër werden de Working, de Waterside of de Bingley Terriërs genoemd. Naast zijn rol als jager op klein wild, is de Airedale Terriër in Afrika en Canada ook gebruikt om op groter wild te jagen. Tijdens de tweede Wereldoorlog diende de Airedale Terriër als politiehond en als schildwacht in het leger. Tegenwoordig worden de meeste Airedale Terriër als gezelschapshond gehouden en slechts enkelen als werkhond.

Karakter

De Airedale Terriër is een hond die alle Terriër karakteristieken in zich heeft. Deze honden zijn vriendelijk, plooibaar en moedig. De Airedale Terriër houdt van plezier en heeft een goede houding tegenover mensen. Het is een toegewijde metgezel en de Airedale Terriër vindt het altijd leuk om mee te gaan wandelen of om een ritje te maken. De Airedale Terriër is een onbevreesde hond en is tegelijkertijd geen ruziezoeker. Deze honden bewegen snel en zijn altijd klaar om tot actie over te gaan. Een alerte Airedale Terriër is zeer geschikt voor bescherming en als gezinshond.

Gezondheid

De Airedale Terriër heeft een levensverwachting van 10 tot 12 jaar. Dit is een zeer gezond ras. Sommige honden van dit ras hebben oogproblemen, heupdysplasie en huidinfecties. In geval van een droge huid, moet de hoeveelheid omega-6/omega-3 vetzuren in de voeding worden aangepast.

Verzorging van de Airedale Terriër

Bij de verzorging van de Airedale Terriër moet grote zorgvuldigheid worden betracht. Het haar van deze hond moet minimaal twee keer per jaar worden geplukt. Wanneer deze hond aan tentoonstellingen moet deelnemen, is een meer uitgebreide verzorging noodzakelijk. Het overtollige haar tussen de voetzoolkussens moet worden getrimd. Wanneer de vacht niet wordt geplukt, zal er veel haar op de grond vallen. De baard van deze hond moet iedere dag worden gewassen, om voedselresten eruit te verwijderen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen