Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

afghaanse windhonden

Levensverwachting: 12 - 14 jaar

Gewicht: 26 - 34 kg

Schofthoogte: 68 - 69 cm

Afghaanse Windhond

De Afghaanse Windhond is ontstaan in het Midden Oosten. Deze hond werd voor de jacht gebruikt in de bergachtige streken in het noorden van Afghanistan.

Geschiedenis

De Afghaanse Windhond is een zelfstandige hond met een hoge intelligentie. Dit hondensoort werd als herder gebruikt om te hoeden en te waken. De Afghaanse Windhond werd gehouden door stamhoofden, nog voordat de Europeanen Afghanistan waren binnengedrongen. Dit hondenras is een zuiver ras, en is dus niet gekruist. Aan het begin van de 20e eeuw werden deze honden door Engelse soldaten meegenomen naar Engeland, rond de jaren 30 in de 20e eeuw werd dit ras ook in de Verenigde Staten gesignaleerd. De Afghaanse Windhond is enorm populair in Europa en de Verenigde staten, ze zijn enorm behendig, snel en beschikken over het vermogen om op wild te jagen.

Karakter

De Afghaanse Windhond wordt ook wel omschreven als de koning onder de hondenrassen. Dit ras is moedig, straalt bravoure uit en zijn een deftige verschijning. Ze zijn erg eigenzinnig en kunnen goed zelfstandig denken. Over het algemeen is de Afghaanse Windhond waaks en dol op zijn familie. Doordat dit ras onder de jachthond valt hebben ze het instinct om eventuele prooien te achtervolgen, vroege training en socialisatie is dus essentieel. Ze kunnen wat wantrouwend zijn naar onbekenden, maar absoluut niet vijandig of agressief. Ondanks het taaie karakter kunnen ze zich gauw eenzaam voelen wanneer ze vaak alleen worden gelaten of geen aandacht krijgen. In het verleden had de Afghaanse Windhond de reputatie onbetrouwbaar te zijn, maar door opvoeding met de juiste dicipline worden ze onmisbaar binnen het gezin.

Gezondheid van de Afghaanse Windhond

De Afghaanse Windhond heeft een gemiddelde levensverwachting van rond de 14 jaar. Dit hondenras is over het algemeen gezond te noemen, maar ze hebben wel een aantal veel voorkomende problemen. Ze hebben een aanleg tot grauwe staar en heupdysplasie. Afghaanse Windhonden zijn ook erg gevoelig voor vlooienpoeders en insecticiden.

Verzorging

Wanneer je een Afghaanse Windhond in huis neemt betekent dit veel verzorging. Door de lange haren en dikke vacht moeten ze minstens één per week in bad worden gedaan. Droge vacht mag in principe niet geborsteld worden, op deze manier kan het beschadigd worden en zelfs vervilten. Er zijn speciale borstels op de markt voor dit hondenras waardoor je de vacht voorzichtig kunt behandelen. De Afghaanse Windhond verhaart gemiddeld.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen