Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Afador

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 20 - 35 kg

Schofthoogte: 50 - 70 cm

Afador

De Afador is een kruising tussen de Afghaanse Windhond en de Labrador Retriever. 

Geschiedenis

De Afador wordt beschouwd als een zeldzaam gemengd ras. Ze zijn ontstaan ​​in Alaska. Als het gaat om het ouderlijk erfgoed van de Afador, wordt de Afghaanse windhond geschat als een van de oudste rassen ter wereld. Aan de kant van de Labrador heeft het ras een reputatie opgebouwd als een geweldige gids en werkhond. Het is ook een van de meest populaire hondenrassen in de Verenigde Staten van Amerika. De Afador is bekend geworden als een designhondenras, maar velen van hen belanden helaas in een dierenasiel.

Karakter van de Afador

De Afador is een hond met de reputatie erg lastig te zijn om te trainen. Dit komt door de aangeboren intelligentie van het ras, die ook kan leiden tot een koppige streep. Een ervaren hondenbezitter is beter geschikt om de Afador correct te trainen. Als je jonge kinderen in huis hebt, pas dan ook op dat het atletische karakter van het ras kan betekenen dat kinderen omvergeworpen of gewond kunnen raken tijdens spelsessies met de hond.

Eenmaal goed opgeleid, zal de Afador een super loyale hond blijken te zijn. Ze kunnen wachtdienst uitvoeren en blaffen om te waarschuwen voor de aanwezigheid van vreemden. Afadors vereisen ook een strikte trainingsroutine, anders is er een kans dat ze eraan wennen dat ze lui zijn en mogelijk bijbehorende gezondheidsproblemen krijgen. Als je een grote tuin hebt, ben je meer geschikt om een ​​Afador in huis te nemen.

Gezondheid

Afadors worden over het algemeen als gezonde honden beschouwd, hoewel het ras vatbaar kan zijn voor een aantal van dezelfde aandoeningen waarmee de Afghaanse windhond en de Labrador worden geconfronteerd. Zoals altijd is het belangrijk om regelmatige bezoeken te plannen met de dierenarts van de hond. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen waar Afadors aan lijden zijn zwellingen, heup- en elleboogdysplasie en subaortische stenose.

Verzorging

De meest voorkomende Afador-kleuren zijn zwart, bruin, grijs, rood en lichtbruin. De vacht van de Afador is van gemiddelde lengte en wordt meestal beschreven als recht met een gemiddelde dichtheid. Het afstoten zal zeker gebeuren. Veel verzorging is vereist om de vacht van het ras in goede staat te houden, beschouw tweemaal per week verzorging als het minimum. De dierenarts kan helpen een geschikte shampoo te selecteren om te gebruiken. De Afador doet het veel beter in koudere klimaten dan in warme gebieden. Desalniettemin moet je je Afador uitrusten met een geschikte wintervacht als de temperaturen echt dalen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen