Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Zijn kerstbomen giftig voor honden?

blog-header

Als het gaat om kerstbomen maken de meeste baasjes zich zorgen dat hond de kerstboom omver loopt of de ballen eruit pikt. Maar hoe zit het met de losvallende naalden die de hond kan opeten? Zijn deze giftig? Lees hier alle mogelijke bedreigingen voor de veiligheid van honden die kunnen worden veroorzaakt door kerstbomen of andere versieringen.

Kerstbomen

De meest voorkomende kerstbomen zijn Sparren. Over het algemeen zijn deze bomen slechts licht giftig. Als de hond veel naalden eet, neemt het giftigheidsniveau toe. Kerstboomoliën kunnen irriterend werken voor de bek en maag en leiden tot overmatig kwijlen en/of braken. Naalden worden niet gemakkelijk verteerd en kunnen gastro-intestinale irritatie, braken, obstructie of punctie veroorzaken.

Zorg ervoor dat honden geen toegang hebben tot het water van de kerstboom. Honden en katten die het water drinken kunnen ziek worden van de conserveermiddelen, pesticiden, meststoffen of andere middelen, zoals aspirine, die gewoonlijk in het boomwater worden gedaan om de boom vers te houden. Een overdekte boomwaterschotel is de beste bescherming. Echte kerstbomen zijn niet de enige zorg. Kunstbomen kunnen bestaan ​​uit materialen die giftig zijn en niet-verteerbare materialen die een darmobstructie kunnen veroorzaken. Een goede eigenschap van boommateriaal is dat ze stekelig zijn en meestal niet onprettig zijn om op te kauwen.

Kerstverlichting

Kerstverlichting aan de boom en elders in huis kan een gevaar vormen voor nieuwsgierige honden. Als de hond op de elektrische snoeren of op de lichtslang kauwt, kan dit een elektrische schok of brandwonden in de bek veroorzaken. Houd daarom honden uit de buurt van de snoeren. Controleer de draden regelmatig op tekenen van kauwen en algemene slijtage.

Elektrische schokken kunnen honden vanzelfsprekend doden. Als de hond een elektronische schok krijgt kan dit een ophoping van vocht in zijn longen veroorzaken, niet-cardiogeen longoedeem genaamd. Deze aandoening kan ademhalingsproblemen veroorzaken wat kan leiden tot de dood. Een brandwond in de mondholte kan aanzienlijke pijn veroorzaken en ertoe leiden dat de hond zijn voedsel weigert. Als je merkt dat de hond niet graag eet, kwijlt of tekenen vertoont van een pijnlijke bek, zoek dan onmiddellijk medische hulp voor het huisdier.

Kerstballen

Kerstballen kunnen ook een risico vormen. Balminnende honden zijn mogelijk niet in staat om glanzende glazen bollen te weerstaan ​​die rijp lijken voor het plukken. Honden kunnen een slingerende bel die met de wind meebeweegt mogelijk niet voorbij laten gaan. Houd voor de veiligheid van de hond hun activiteiten in de gaten en houd deze items uit de buurt van onze viervoetige vrienden. Deze items kunnen gastro-intestinale blokkade of scheuren veroorzaken. Afhankelijk van welke materialen werden gebruikt om het ornament te maken, kan ook vergiftiging optreden als deze wordt ingeslikt.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.