Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Zijn eikels giftig voor honden?

Zijn eikels giftig voor honden

Eikels zijn noten van de eikenboom en komen tijdens de herfst- en wintermaanden veel voor op de grond. Nieuwsgierige honden zijn misschien geïnteresseerd in deze onbekende voorwerpen terwijl ze in het gras snuffelen en hoewel eigenaren er misschien niet veel aan denken om hun honden een eikel te laten oppakken, is het belangrijk om te beseffen dat eikels en honden een giftige combinatie zijn.

Eikelvergiftiging

Eikels zijn giftig als ze door honden worden gegeten. Ze bevatten tannines en mogelijk andere verbindingen die maagklachten en in zeer ernstige gevallen nierfalen en overlijden kunnen veroorzaken. Ze zijn ook hard en scherp en kunnen bij inslikken een interne obstructie veroorzaken. Eikelvergiftiging is ook bekend als Quercusvergiftiging, die ook kan optreden nadat een hond eikenbladeren heeft gegeten.

Wat doe je als je hond een eikel eet?

Als honden niet tijdig worden gecorrigeerd, kan het resultaat van het eten van eikels door honden blijvende schade aan de lever zijn. Neem daarom onmiddellijk contact op met een dierenarts om ervoor te zorgen dat de hond zo snel mogelijk wordt behandeld.

Wat zijn de tekenen van honden die eikels eten?

Tekenen van vergiftiging bij honden die eikels eten, kunnen zijn:

  • Kwijlen
  • Kokhalzen
  • Braken
  • Diarree
  • Lethargie
  • Buikpijn

Tekenen dat een hond eikels of eikenbladeren heeft gegeten, zijn onder meer kwijlen, kokhalzen, braken, diarree, lethargie en buikpijn. Deze kunnen binnen enkele uren optreden.

De symptomen zijn afhankelijk van de hoeveelheid ingenomen eikels en de frequentie waarmee dit gebeurt. Zo kan het eenmalig eten van een kleine hoeveelheid eikels diarree, braken en lethargie veroorzaken, maar honden die regelmatig eikels eten, of een grote hoeveelheid in één keer eten, kunnen ernstigere symptomen veroorzaken en nier- of leverproblemen veroorzaken.

Lopen sommige honden meer risico op eikelvergiftiging?

Honden lopen het meeste risico als ze een groot aantal eikels eten, maar wat een groot aantal is, hangt af van de grootte van de hond. Een kleine Terriër zal bijvoorbeeld veel minder moeten eten dan een Border Collie om een ​​grote hoeveelheid te hebben gegeten. Nieuwsgierige honden die de neiging hebben om vaker ongeschikte items in hun bek te pakken, hebben eerder de kans om eikels op te eten en lopen daarom een ​​hoger risico op eikelvergiftiging.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen