Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Zeven leuke losloopgebieden in Nederland

Zeven leuke losloopgebieden in Nederland

Het is een heerlijk gezicht om je trouwe viervoeter los te zien lopen en lekker zijn eigen gang te zien gaan. Een stukje rennen, hier even snuffelen, een verfrissende duik, even kennismaken met een andere hond, het gaat allemaal net wat makkelijker en natuurlijker zonder die riem.

Dus zodra je alle klusjes hebt voltooid, zoals een zorgverzekering kiezen, de afwas wegwerken en de badkamer schoonmaken, trek jij eropuit naar een van de vele losloopgebieden die Nederland rijk is.

1. Loonse en Drunense Duinen – Noord-Brabant

In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen vind je twee loslooproutes (4 en 4,5 kilometer) en een groot losloopgebied bij Bosch en Duin. In de rest van het park is de hond aangelijnd ook welkom. Jouw viervoeter gaat hier letterlijk en figuurlijk los in het grootste stuifzandgebied van Europa.

2. Erkemederstrand – Flevoland

Is jouw hond een echte waterrat? Dan zal hij zich zeker vermaken aan het Erkemederstrand! Het speciale hondenstrand is 1,5 kilometer lang en als je ook nog wilt wandelen, dan kan dat op de 5 kilometer lange Nulderdijk richting Zeewolde. Ook hier hoeft je trouwe vriend niet aangelijnd te worden. Voor het hondenstrand moet je wel toegang betalen.

3. Hoorneboegse heide – Noord-Holland

Dit gebied, dat onderdeel is van het Goois Natuurreservaat, ligt even ten zuiden van Hilversum. Honden mogen hier een groot deel van het jaar loslopen, mits ze goed gehoorzamen. Je wilt natuurlijk niet dat je viervoeter achter een van de grote grazers die hier rondlopen aangaat. Tijdens het broedseizoen, dat loopt van 15 maart tot 15 juli, moet je hond op bepaalde plekken wel aangelijnd worden, maar dit staat duidelijk aangegeven.

4. Hondenbos Het Leesten – Gelderland

Een bos speciaal voor honden, wat wil je nog meer? Binnen het omheinde gebied mogen viervoeters het hele jaar door lekker ravotten. Er is ook een natte neuzenroute van 3,1 kilometer lang.

5. De Groene Weelde – Noord-Holland

In dit natuur- en recreatiegebied kun je diverse routes volgen en je wandeling dus zo lang maken als je zelf wilt. Je hond kan hier heerlijk zwemmen.

6. Sleenerzand – Drenthe

Er zijn twee grote hondenlosloopgebieden: een bij Schoonoord en een bij Sleenerzand. Je kunt hier wandelroutes volgen van 2,4 tot 6 kilometer lang. En terwijl je viervoeter zich lekker uitleeft, kun jij nog een stukje cultuur meepikken in dit bijzondere natuurgebied, zoals de grafheuvel Galgenberg.

7. Sint-Pietersberg – Limburg

Op de Sint-Pietersberg vind je ook een omheinde hondenlosloopplaats. Het is geen enorm groot gebied, maar vanaf hier heb je wel een prachtig uitzicht over Maastricht. In de rest van dit natuurgebied kun je ook mooie wandelingen maken met je aangelijnde hond. Alleen in het groevegebied zijn honden niet toegestaan, in verband met de schapen en geiten die hier grazen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen