Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Welke hond past bij mij?

Welke hond past bij mij

Het hele gezin is overgehaald om een hond in huis te nemen. Er zijn zo veel hondenrassen om uit te kiezen, dat je niet weet welke geschikt is voor jou. Gelukkig hebben wij de hondensoorten gecategoriseerd in zeven groepen. De honden binnen deze groep hebben dezelfde eigenschappen. Iedere hond is natuurlijk anders, maar deze categorieën bieden jou een algemeen inzicht van de keuzes.

Herdershonden

Herders zijn niet voor iedereen geschikt. Ze zijn erg nieuwsgierig en intelligent, dat maakt dat ze veel stimulatie en aandacht nodig hebben zodat ze niet verveeld raken. Deze hond wordt vaak gebruikt voor het transporteren van vee. Ze zijn erg loyaal aan hun baasje en wekken vaak de aandacht. Dit doen ze door onrust te creëren (vieze was verslepen, op kleding kauwen, enzovoorts).

Het is bij een herder dus erg belangrijk dat je deze met geduld en op een consistente manier opvoedt. Breng veel tijd met hem door en laat hem niet uren alleen buiten. Bekende herders zijn rassen als de Corgi, Duitse Herder en de Border Collie.

Schoothondjes

Een schoothondje is te herkennen aan de zachte vacht en affectieve uitstraling. De hondjes zijn lekker klein en knus, dat maakt ze extra knuffelbaar. Schoothondjes zijn erg populair in stedelijke woningen, ze zijn zeer geschikt voor kleinere huizen en appartementen. Deze hond heeft veel aandacht nodig in de vorm van liefde. De hondjes zien er leuk uit, maar vinden het heel belangrijk dat zij ook leuk gevonden worden. Bekende voorbeelden van schoothondjes is de Chihuahua, Maltezer en de Shih Tzu.

Terriërs

Terriërs worden van origine gebruikt voor het jagen op knaagdieren, hierdoor zijn terriërs over het algemeen erg fel. Te weinig aandacht bij de opvoeding kan er bij deze hond toe leiden dat hij erg koppig wordt. Terriërs graven graag en zijn dan ook koploper in deze bezigheden.

Terriërs met een juiste opvoeding zijn uitermate geschikt voor jonge kinderen omdat ze veelal klein blijven, ook op latere leeftijd. Terriërs zijn vrij druk maar gemakkelijk in de omgang met kinderen. Bekende Terriërs zijn de Border Terriër, Fox Terriër en Skye Terriër.

Werkhonden

Een hond dat van origine is gefokt voor het assisteren van fysiek werk valt onder de categorie werkhonden. Denk hierbij aan de Siberische Husky, Dobermann en de Bullmastiff. Deze hond staat bekend om zijn houding, kracht en intelligentie.

Deze honden worden tegenwoordig veel gebruikt als beschermings- en waakhonden. Door hun enorme intelligentie zijn ze (met de juiste opvoeding) erg loyaal en geschikt als statushond. Mede hierom worden ze in films veelal neergezet als gevaarlijk.

Jachthonden

Gefokt voor het jagen op wild, jachthonden zijn vandaag de dag de perfecte metgezel voor actieve mensen. De jachthond heeft een enorm goed uithoudingsvermogen en is razendsnel. Ideaal voor de persoon die houdt van boswandelingen.

Jachthonden hebben een sterk reukvermogen en zijn daarom nieuwsgierig naar onbekende dingen. Deze hond vereist veel aandacht en onderhoud. Enkele jachthonden zijn de Beagle, Bloedhond en Retrievers.

Luie honden

Een erg algemene categorie zijn de luie honden. Dit wil niet zeggen dat dit enorme lastpakken zijn, integendeel zelfs. Het zijn honden die graag de hele dag aan het luieren zijn, denk aan de Bulldog. Deze honden zijn dol op aandacht en een flinke aai over de bol. Deze honden zijn erg populair omdat ze er zo schattig of lief uit zien. Voorbeelden zijn de Finse spits, Dalmatiërs en de Keeshond.

Elke hond is natuurlijk anders. Allemaal kunnen ze jouw beste maatje worden. Deze groepering van de hondenrassen is enkel een richtlijn van algemene eigenschappen. Elke hond heeft een goede opvoeding nodig. Kies zelf de hond waar jij van denkt dat die het beste bij jou past.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.