Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Welk hondenras is Snoopy?

snoopy beagle

Snoopy is een beroemde hond die verscheen in de beroemde strip genaamd Peanuts. Als je nog nooit van Snoopy hebt gehoord, dan heb je echt iets gemist. Peanuts is een van de beroemdste strips aller tijden, met als twee hoofdpersonen Charlie Brown en zijn hond Snoopy.

Snoopy is een nieuwsgierig uitziende hond en de echte hondenliefhebbers hebben zich altijd afgevraagd welk hondenras Snoopy is? Wij gaan het voor eens en voor altijd duidelijk maken!

Geschiedenis van Snoopy

De strip Peanuts draaide om een groep jonge kinderen en een hond, Snoopy. Hun dagelijkse avonturen werden gevolgd door meer dan 355 miljoen mensen in 75 verschillende landen en geschreven in 21 talen. Peanuts was de ingenieuze creatie van Charles Schulz. Het debuteerde op 2 oktober 1950 en werd elke dag in kranten gedrukt tot de dag na de dood van Schulz op 13 februari 2000. Dit komt neer op maar liefst 17.897 strips over 50 jaar.

Peanuts is het langste verhaal verteld door een enkele artiest in de menselijke geschiedenis. Charlie Brown was de hoofdpersoon, maar de ster van de show was Snoopy. En tot op de dag van vandaag is Snoopy het personage waar mensen aan denken als Peanuts wordt genoemd.

Snoopy verscheen voor het eerst in Peanuts in de derde strip, terwijl hij vrolijk langs Charlie's raam liep terwijl hij zijn planten water gaf. En het was die dag dat de wereld een van de beroemdste honden in de geschiedenis ontmoette.

Snoopy hondenras

Snoopy is een Beagle die eigendom is van Peanuts-hoofdpersoon Charlie Brown, maar Snoopy's iconische uiterlijk heeft hem nog beroemder gemaakt dan Charlie Brown in landen waar Peanuts werd uitgezonden. Zijn uiterlijk is gebaseerd op de Beagle van Peanuts-maker Charles M. Schulz, Spike.

Net als zijn echte tegenhanger, toont Snoopy genegenheid en loyaliteit aan Charlie Brown, een eigenschap die de meeste Beagles aan hun eigenaren laten zien als ze op de juiste manier worden verzorgd. Snoopy heeft echter de gewoonte om lui te zijn en soms een beetje een veelvraat. Wil je meer weten over de Beagle? Kijk dan op onze Beagle hondenrassen pagina.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen