Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Wel of geen hondenverzekering?

blog-header

Het afsluiten van een verzekering voor jouw trouwe viervoeter is niet niks. Net als bij onze eigen zorgverzekering is het van belang om te vergelijken en een goede afweging te maken. Sommige hondeneigenaren vinden het onzin, anderen willen niet voor financiële verrassingen komen te staan. Het verzekeren van jouw hond is in ons land niet verplicht, maar dat betekent niet dat niet effectief is.

Veel redenen die genoemd worden om honden niet te verzekeren zijn: te hoge premies, niet alles wordt gedekt en het feit dat er een spaarpotje is voor onkosten. Bij een hondenverzekering betaal je maandelijks een bepaalde premie. Het kan inderdaad voorkomen dat je de eerste jaren weinig onkosten maakt, terwijl je wel premie betaalt. Toch zijn er ook veel baasjes heel erg tevreden over hun hondenverzekering. Helemaal naarmate de hond ouder wordt, gaat hij vaker wat mankeren. De dierenartskosten kunnen dan hoog oplopen.

Dit laat al wel zien dat een hondenverzekering voor iedereen anders is. Zo is iedere hond ook anders en heeft elke viervoeter een andere, passende verzekering nodig.

Hoe vind ik een goede hondenverzekering?

Wat is een goede hondenverzekering? Welke hondenverzekering past bij mij? Dit zijn vragen waarbij het antwoord voor iedereen anders is. Iedere hond heeft andere (medische) zorg nodig. Zet daarom de verschillende verzekeraars op een rijtje met de volgende dingen in je hoofd:

 • Het ras van de hond
 • De leeftijd
 • Met medische verleden
 • De prijs die je maximaal wilt betalen
 • De gewenste dekking
 • De maximale uitkering

Waarom wel een hondenverzekering afsluiten?

Omdat je op het moment dat jouw hond de zorg het meeste nodig heeft, je geen moeilijke financiële beslissing hoeft te maken. Met een hondenverzekering kan je jouw trouwe vriendje de medische zorg bieden die hij nodig heeft. Je kan zelf je pakket samenstellen, waardoor precies de nodige dingen worden gedekt. Van dierenartsbezoeken, vaccinaties en sterilisatie, tot dure medicatie en operaties.

Welke hondenverzekering?

Nog niet zo bekend met zorgverzekeringen voor honden? Of op zoek naar de beste verzekering voor jouw lieve viervoeter? Deze blogpost helpt je een handje. Daarnaast kan je online op veel vergelijkingswebsites terecht voor een uitgebreid overzicht van diverse verzekeraars. Door voor jezelf te bepalen wat je wensen zijn, kan je al een stuk gerichter zoeken. Als je wil dat jouw trouwe vriendje zo goed mogelijk verzekerd is, dan kies je voor een uitgebreide verzekering inclusief aanvullende dekking. Ben je zelf bereid om op financieel gebied een wat groter risico te nemen, dan is een goedkopere verzekering een prima keuze.

Belangrijke punten bij een goede hondenverzekering

Om een goede, passende verzekering voor jouw hond te vinden, is het verstandig om er wat dieper in te duiken. Op de volgende dingen moet je zeker letten bij het vergelijken van verzekeringen:

 • Wat is de premie van desbetreffende verzekering?
 • Wat is de hoogte van het eigen risico (percentage of vast bedrag)?
 • Wat wordt er maximaal vergoed/uitgekeerd?
 • Welke dingen worden er precies allemaal gedekt?

Een goede hondenverzekering: aanvullende dekking

Het belangrijkste aspect van een goede dierenverzekering is een goede dekking. Bij iedere aanbieder is de dekking van de basisverzekering weer anders. En daarnaast worden niet alle gemaakte kosten bij een basisverzekering vergoed. Daarvoor is er de mogelijkheid om ook een aanvullende verzekering af te sluiten. Laat je het gebit van je hond regelmatig controleren of denk je erover na om jouw vriendje te laten castreren? Dan worden deze zaken vaak niet vergoed met alleen een basisverzekering. De volgende specifieke punten zijn dan ook belangrijk bij het overwegen:

 • De risico’s die je wil laten dekken
 • Het ras van jouw hond
 • Het medische verleden van de hond
 • De leeftijd van de hond

Genoeg keuze, ga daarom voor een gepaste hondenverzekering op basis van je eigen wensen!

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.