Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Wat zegt de slaaphouding over mijn hond?

Wat zegt de slaaphouding over mijn hond

De meeste hondenbezitters kennen de gewoonten van hun huisdieren en begrijpen gemakkelijk wanneer hun hond blij, bezorgd, verrast of bang is. Maar wat betekent de slaaphouding van honden? Net als mensen hebben honden ook hun voorkeuren en kunnen ze ons veel vertellen.

Sneeuwbalpositie

De sneeuwbalpositie is een van de meest populaire slaapposities onder honden. In deze positie kan het dier snel opstaan in geval van gevaar. Meestal slapen honden niet erg diep in deze positie en rusten ze alleen maar. Dit wordt ook wel de  bewakingspositie genoemd.

sneeuwbal

De pannenkoek

In deze positie slapen en rusten honden heel goed, en zelfs als de dag niet erg vermoeiend is, slapen veel dieren graag op deze manier. Als een hond op zijn zij slaapt, betekent dit ook dat hij zich volkomen veilig voelt omdat hij niet de behoefte voelt om zijn vitale organen te bedekken. Wanneer honden zich op hun gemak voelen en de mensen in hun buurt vertrouwen, kunnen ze zichzelf in deze positie laten slapen. Dergelijke honden hebben een zeer sterke band met hun eigenaren en families.

pannenkoek

Superman

Veel pups slapen in deze positie, maar sommige rassen blijven zo slapen, zelfs als volwassenen. Pups slapen zo omdat ze energiek zijn en gemakkelijk kunnen opstaan in geval van gevaar. Als je merkt dat je volwassen hond vaak zo slaapt, betekent dit dat hij vol energie is en altijd klaar is om te spelen.

superman

Opgekruld als een bal

In deze positie proberen honden hun poten, keel en vitale organen te beschermen. Of, zoals dierenartsen zeggen, ze proberen zichzelf warm te houden. Het is mogelijk dat de hond zich zorgen maakt als hij zo slaapt. Bijvoorbeeld door een geluid ergens in de buurt, maar sommige honden vinden het gewoon leuk om zo te slapen.

balletje

Op de rug

Dit is de meest ontspannen slaaphouding bij honden: de buik en de keel blijven onbeschermd en dit zijn de meest kwetsbare delen van het lichaam. Als een huisdier op zijn rug slaapt, betekent dit dat het je volledig vertrouwt en zich comfortabel bij je voelt. Maar het kan ook betekenen dat de hond heet is of overdag erg moe is geworden. Als de hond deze positie vaak kiest, betekent dit dat hij zich zelfverzekerd voelt en zich gemakkelijk aan verschillende omstandigheden aanpast.

rug

Dode kakkerlak

Dit is een variatie op de positie op de rug. Alleen bij deze houding heeft de hond uitgestrekte poten, wat er heel komisch uit ziet. Deze positie betekent dat de hond zich volledig gelukkig en veilig voelt. Ook zijn honden die zo slapen meestal onafhankelijk en uitermate kalm.

kakkerlak

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen