Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Wat vieren we op Werelddierendag?

blog-header

Elk jaar wordt op 4 oktober Werelddierendag gehouden. Deze dag werd voor het eerst waargenomen in 1931 in Florence, Italië, op een congres van ecologen. Werelddierendag wordt overal ter wereld gevierd om licht te werpen op de benarde situatie van bedreigde diersoorten. Deze dag werd in de eerste plaats gekozen omdat het de feestdag is van Franciscus van Assisi die een fervent natuurliefhebber was, patroonheilige van dieren en omgeving.

Werelddierendag is opgezet met de volgende missies

 • Om het bestaan ​​van dierenleven in alle vormen te vieren.
 • Om de band te vieren die mensen met dieren delen.
 • Om de verschillende rollen die dieren in ons leven spelen te erkennen.
 • Om dieren dankbaarheid te tonen voor de manieren waarop ze ons leven verbeteren.

Volgens onderzoek is vastgesteld dat er genoeg voordelen zijn om voor dieren te zorgen. Werelddierendag wordt gevierd in alle delen van de wereld. De feestpatronen verschillen echter in verschillende landen. Terwijl we het hebben over feestpatronen, informeren scholen over de hele wereld, in tegenstelling tot vroeger, studenten over de rol van dieren in ons leven. Om verantwoordelijkheidsgevoel te genereren, wordt kinderen geleerd hoe ze voor de dieren moeten zorgen, thuis of ergens anders.

Bovendien vinden scholen het een effectieve manier om het belang van dieren in ons leven te doordringen. Om deze reden hebben een aantal scholen deze dag gevierd door activiteiten te ondernemen zoals het tekenen van hun favoriete dieren, discussies houden over het uitsterven van dieren, enzovoorts. Daarnaast zijn er tal van organisaties die zich inzetten voor het welzijn van dieren.

Hoe vier je Wereld Dierendag thuis?

 • Vertel je kinderen dat verschillende dieren nu zijn uitgestorven. Daarom moeten we de bestaande dieren redden.
 • Genereer bewustzijn om mensen te informeren over het bestaan ​​van prachtige wezens en informatie te geven over hoe ze voor de dieren moeten zorgen en ze respecteren.
 • Grijp deze dag als een gelegenheid om een ​​zwerfdier te adopteren om een steentje bij te dragen. Hiervoor kun je een asiel raadplegen.
 • Doe een belofte met familie en vrienden om te kiezen voor vegetarisch voedsel en vermijd het nuttigen van niet-vegetarisch voedsel.
 • Maak er een gewoonte van om dieren te voeden die geen voedsel hebben.
 • Bezoek samen met de kinderen een dierenasiel in de buurt en doneer dekens, voedsel, voerbakken enz.
 • Moedig kleine kinderen aan om de afbeelding (en) van hun favoriete dier (en) te tekenen en te bewaren.

Gebruik dus de bovengenoemde tips om deze dag speciaal te maken voor het hele dierenrijk.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.