Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Wat te doen tegen hondenharen in huis?

Wat te doen tegen hondenharen in huis

Honden kunnen je leven op zoveel manieren verrijken, maar het verharen veroorzaakt vaak overlast in huis. Gelukkig kunnen regelmatige verzorging en af en toe schoonmaken ervoor zorgen dat het huis niet wordt overspoeld met hondenhaar. Borstel een hond om de 1-2 weken, was de hond af en toe en breng hem naar een trimsalon als hij geknipt moet worden.

Je kunt ook hoezen kopen om de meubels te beschermen, of een robotstofzuiger kopen die het haar voor je verwijderd. Houd er rekening mee dat overmatig verharen een symptoom kan zijn van een medische aandoening, dus ga met je hond naar een dierenarts als je merkt dat hij abnormaal veel haar verliest.

Zijn hondenharen schadelijk voor mijn gezondheid?

Wij krijgen geregeld de vraag of hondenharen slecht zijn voor de gezondheid. Wanneer haren van honden worden ingeademd, kunnen de kleine haartjes en andere schadelijke deeltjes naar de longen gaan en daar blijven kleven. Na verloop van tijd kan dit de longwand ontsteken en littekens in de luchtwegen veroorzaken, die vervolgens kunnen evolueren naar een chronische longaandoening. Maar over het algemeen, wanneer je een gezond immuunsysteem hebt, is het risico om ziek te worden heel laag. 

Borstel de hond regelmatig

Borstel de vacht van de hond eens in de 1-2 weken, afhankelijk van het hondenras. Gebruik hierbij een trimborstel. Begin bij de nek en borstel voorzichtig omlaag richting de kop en uiteindelijk hun staart. Borstel elk gebied 3-4 keer om ervoor te zorgen dat je eventuele losse haren meeneemt. Borstel hierna voorzichtig de bovenkant van de kop en rond hun achterhand. Als de hond een dikke vacht op zijn buik heeft, borstel dan voorzichtig van de basis van de nek naar de achterkant van zijn onderbuik.

Stofzuiger voor hondenharen

Voor hondenbaasjes kan het opruimen van hondenhaar in huis een tijdrovende klus zijn, vooral als je een hond hebt dat stevig verhaard. Standaard stofzuigers hebben vaak moeite om alle hondenharen weg te nemen. Het gebruik van een stofzuiger voor hondenharen is een van de gemakkelijkste en snelste manieren om haren van honden in huis op te ruimen. Omdat deze stofzuiger al het haar van het oppervlak zuigt, verspreiden het haar, stof en ziektekiemen van honden zich niet in de lucht, dit in tegenstelling tot afstoffen.

De zuigkracht is een belangrijk aspect, maar je kunt niet om andere belangrijke eigenschappen heen, zoals de gebruiksvriendelijkheid en de effectiviteit van de roerborstel. Lees dus goed de recensies voordat je er eentje gaat aanschaffen. Een overzicht met de beste stofzuigers voor hondenharen is te vinden op vacuumtester.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen