Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Wat moet ik doen als mijn hond is gestoken door een wesp of bij?

Wat moet ik doen als mijn hond is gestoken door een wesp of bij

Honden houden ervan om op insecten te jagen, maar te dichtbij komen kan soms erg gevaarlijk zijn. Het is beter om een hond niet in de buurt van bijen en wespen te laten, omdat een steek allergische reacties kunnen veroorzaken. Het aanleren van een solide terugroepactie helpt je hond te beschermen tegen deze insecten.

De meeste insecten steken zijn pijnlijk of irriterend voor een hond, maar meerdere keren gestoken worden kan soms fataal zijn. Veel honden worden gestoken op de poten, in het gezicht of in de bek. Dit gebeurt wanneer ze het insect gaan onderzoeken met behulp van deze lichaamsdelen. Wanneer honden proberen te snuffelen aan een bij of wesp is de kans groter dat ze in hun bek of keel worden gestoken.

Steken in deze lichaamsgebieden zijn erg gevaarlijk omdat een zwelling de luchtwegen van een hond kan blokkeren. Als een hond in zijn bek is gestoken, neem dan snel contact op met een dierenarts voor verder advies.

Tekenen dat een hond is gestoken

  • Zeurend en zoekend gedrag
  • Een poot in de lucht houden of mank lopen
  • Bijten op de plaats van de steek
  • Overmatig kwijlen
  • Pootjes voor zijn kop of tegen zijn bek
  • Zwellingen

Tekenen van een allergische reactie

  • Ademhalingsproblemen
  • Zwelling van de bek en / of keel van de hond
  • De hond zakt door zijn poten heen en is lusteloos

Als je een of meer van deze symptomen opmerkt wanneer je hond is gestoken, breng hem dan onmiddellijk naar de dierenarts voor behandeling.

Wat te doen als een hond is gestoken

Zorg ervoor dat je kalm blijft, dit komt ook ten goede van het gedrag van de hond. Probeer de angel voorzichtig eruit te trekken en baad het gebied vervolgens in water. Probeer niet in de angel te knijpen, omdat hierdoor meer gif in het lichaam van de hond kan dringen.

Het aanbrengen van ijs helpt de angel te kalmeren. Als de angel in de bek of keel zit, neem dan direct contact op met de dierenarts omdat deze kan zwellen en de ademhaling kan verstoren. Als een hond tekenen van een allergische reactie of anafylactische shock vertoont, neem dan onmiddellijk contact op met de dierenarts, omdat dit een medisch noodgeval is.

Kan ik mijn hond antihistaminica geven?

Veel websites raden aan honden antihistaminica uit je eigen medicijnkastje te geven om een ​​bij- of wespensteek te behandelen. Sommige menselijke antihistaminica zijn goed voor honden, maar anderen kunnen ze ernstig ziek maken en zelfs fataal zijn voor honden, dus dien dit nooit toe zonder eerst met een dierenarts te praten om te controleren of het specifieke medicijn veilig is voor de hond.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen