Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Wat kost een hond?

Wat kost een hond

Een hond houden kost geld. Niet alleen de aanschafprijs, maar ook de maandelijkse kosten kunnen hoog oplopen. Veel mensen vergeten dat als ze een hond nemen. Helaas gebeurt het dat mensen hun hond te duur vinden worden en hem daarom weg doen. Ook komt het voor dat mensen ongewild afscheid van hun hond moeten nemen omdat de kosten door omstandigheden of door ziekte van de hond te zwaar worden.

Aanschafkosten hond

Daarom is het verstandig eens stil te staan bij de kosten die een hond met zich meebrengt. Want met de aanschaf van de hond zelf en een mand om lekker in te kunnen liggen, ben je er niet. Als je een hond uit een asiel haalt vallen de aanschafkosten nog wel mee. Meestal is dat zo'n € 200 euro. Wanneer je liever een rashond bij een fokker aanschaft, moet je rekening houden dat, afhankelijk van het ras, de aanschafprijs op kan oplopen tot wel € 2000 euro.

Zowaar een hele investering. Vervolgens heb je een halsband en een riem nodig. Maar ook een voerbak, waterbak, mand, speeltjes, kam of borstel, enzovoorts. Voor de opvoeding en training gebruik je wellicht een bench. Ook een gehoorzaamheidscursus kost geld.

Dierenartskosten hond

Maar dan ben je nog niet klaar. Een pup wordt in de eerste maanden regelmatig ingeënt tegen ziektes. Een oudere hond krijgt jaarlijks een inenting en gezondheidscontrole. Je hebt zo'n vier keer per jaar een wormenkuur nodig en ook middelen tegen vlooien en teken zijn niet gratis. Als je een hond hebt waarvan de vacht moet worden getrimd, komen daar de kosten voor de trimster ook nog bij.

Voerkosten hond

Inmiddels ben je al heel wat lichter, maar je hond heeft nog geen hap gegeten. Zeker wanneer je een wat grotere hond kiest, en graag een wat beter voer wilt geven, kunnen de kosten voor het voer aardig op je huishoudbudget inhakken.

Overige kosten

Dan nog ben je nog niet klaar. Naast dat veel gemeentes in Nederland graag zien dat je netjes hondenbelasting betaalt, zijn er ook nog onvoorziene uitgaven. Zo kan je hond ziek worden en tijdelijk, of de rest van zijn leven, medicijnen nodig hebben. Ook een ongeval of een ernstige blessure kan voor hoge kosten zorgen. Voor een deel kun je zich tegen ziektes en ongevallen verzekeren.

Echter, afgezien dat de verzekering niet alle kosten dekt en er vaak een limiet is aan wat je kunt claimen, kost ook die verzekering maandelijks weer geld. Tot slot is er nog de aansprakelijkheid. De meeste WA-verzekeringen dekken de schade welke voortvloeit uit het gedrag van je hond. Maar kijk dit vooraf wel even na, want mocht je de schade onverhoopt niet gedekt zijn, dan kan dat voor grote problemen zorgen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen