Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Wat kan ik mijn hond tegen de pijn geven?

Wat kan ik mijn hond tegen de pijn geven

Honden zijn notoir goed in het verbergen van hun pijn. Tegen de tijd dat je merkt dat er iets mis is, hebben ze waarschijnlijk al lang in stilte geleden. Een snelle Google-zoekopdracht zal ons doen geloven dat we onze honden hetzelfde medicijn kunnen geven dat we gebruiken, en dit kan niet verder van de waarheid zijn.

Natuurlijk, zodra je je realiseert dat er iets mis is breng je de hond direct naar de dierenarts. Maar zelfs dan werken traditionele medische behandelingen misschien niet. Als je wilt weten wat de beste pijnstillers voor honden zijn en wat je moet vermijden, lees dan verder.

Hoe te vertellen wanneer onze hond pijn heeft

Hoewel we helaas nog steeds niet met honden kunnen praten en vragen of er iets mis is, zijn er een paar duidelijke signalen dat honden zullen vertonen als ze pijn hebben:

 • Lage energie - Let goed op het energieniveau van de hond. Als hun energie plotseling daalt, betekent dit meestal dat er iets mis is en dat ze pijn hebben of verdriet hebben.
 • Bijten - Als honden in nood zijn kunnen ze zichzelf of anderen gaan bijten. Meestal is dit een indicatie dat ze niet willen worden aangeraakt en pijn hebben.
 • Zwelling - Als je merkt dat je hond er opgezwollen uitziet, moet je onmiddellijk je hond naar de dierenarts brengen. Zwelling kan betekenen dat ze een ontsteking of een huidziekte hebben.

Medicatie om te vermijden

Als je kijkt naar pijnstillers voor honden, kun je het beste uit de buurt blijven van je eigen medicijnkastje. Honden kunnen niet dezelfde medicatie verwerken. De top drie medicijnen om te vermijden zijn:

 • Ibuprofen - het meest voorkomende ingrediënt in Advil, aspirine en Motrin.
 • Naproxen - het meest voorkomende ingrediënt in Tylenol en veel decongestiva.
 • Acetaminophen - het meest voorkomende ingrediënt in Aleve.

NSAID's voor honden

Niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID) worden gebruikt om een ​​groot aantal aandoeningen te behandelen, zoals artritis, koorts, ontstekingen en nog veel meer. Hoewel ze zonder recept verkrijgbaar zijn, is het nooit een goed idee om ze aan onze honden te geven. Deze medicijnen zullen niet het gewenste effect hebben en ze kunnen onze honden nog meer pijn doen.

Dierenartsen kunnen soms aspirine voorschrijven voor pijnverlichting op korte termijn. Je moeten echter nooit aspirines toedienen voordat er een dierenarts is geraadpleegd. Langdurige blootstelling aan aspirine kan ook leiden tot interne bloedingen bij honden. Enkele bijwerkingen van het gebruik van NSAID's voor honden zijn:

 • Darmproblemen
 • Misselijkheid en overgeven
 • Nierfalen
 • Inwendige bloedingen
 • Lethargie en depressie

Veilige pijnstillers voor honden

Naast CBD-oliën zijn er veel alternatieven in de natuur die onze honden met pijn kunnen helpen.

 • Moederkruid - Moederkruid vind je in bijna elke winkel die biologisch voedsel verkoopt. Je kunt het gebruiken om ontstekingen te behandelen. Bovendien helpt het bij de pijn die gepaard gaat met artritis.
 • Kurkuma - Je kunt het gebruiken om ontstekingen te bestrijden en als vervanging voor steroïden. De kurkuma-plant is recent populair geworden en je kunt het zelfs in sommige goed uitgeruste coffeeshops vinden.
 • Smeerwortel - Het versnelt de celreproductie en je kunt het gebruiken wanneer honden een gewrichtsblessure hebben.
boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen