Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Wat is het duurste hondenras?

Tibetaanse Mastiff

Als gevolg van inflatie veroorzaakt door pandemische economische problemen, stijgen ook de kosten voor de verzorging van een hond. De kosten gedurende het leven van kleine hondenrassen, met een gemiddelde levensverwachting van 15 jaar, bedragen ongeveer € 15.500.

Voor grote honden, met een gemiddelde levensverwachting van 10 jaar, zijn de kosten ongeveer € 15.000. Dit kan verassend zijn aangezien grotere hondenrassen meer kosten vooraf vereisen, zoals extra voer en duurzamer speelgoed. Sommige individuele hondenrassen hebben echter vooraf kosten die opwegen tegen de voordelen voor sommige ouders van huisdieren.

Maar per hondenras kunnen de kosten sterk verschillen, wat is eigenlijk het duurste ras?

De duurste hond ter wereld

Het blijkt dat, met betrekking tot de initiële prijsstelling bij het kopen van hondenfokkers, de Tibetaanse Mastiff het duurste hondenras is. In 2014 werd een Tibetaanse Mastiff pup in China verkocht voor omgerekend 2 miljoen euro. In 2011 werd een andere Tibetaanse Mastiff verkocht voor omgerekend € 1,5 miljoen, volgens NBC News, dat meldde dat het dier de duurste hond was die destijds werd verkocht. Het ras is niet duur vanwege stijgende zorgkosten of dierenartsrekeningen. 

Wat maakt de Tibetaanse Mastiff zo duur?

De Tibetaanse Mastiff is een uitbijter wat betreft dure hondenrassen. Het is niet ongebruikelijk dat rashonden voor duizenden dollars worden verkocht. Toch is het zelden representatief voor hun ras als geheel.

Dit extra grote ras is niet alleen een ongelooflijk mooie hond, het is ook het duurste ras om te bezitten op basis van aankoopprijs, verzorging, voeding en gezondheidszorg. Puppy's van dit hondenras kosten ongeveer € 5.000 en hebben een levensduur van ongeveer 12 - 15 jaar. Deze majestueuze, donzige honden moeten regelmatig worden verzorgd, ongeveer € 70 per bezoek.

Hoewel hun grote formaat zorgt voor een goede bescherming, gaat het ook gepaard met verschillende gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie, toevallen, auto-immuunziekten en erfelijke demyelinisatie neuropathie (zeldzame ziekte van de zenuwen). Het inschakelen van een dierenarts voor dit soort problemen kunnen variëren van honderden tot duizenden euro's met mogelijke operaties.

Hoewel rashonden om specifieke redenen populair zijn, zijn adoptiediensten een betere optie voor fokkers, omdat deze honden zijn achtergelaten of opgegeven vanwege onvoorziene omstandigheden. Geadopteerde honden zijn goedkoper en hebben al medische kosten gehad voor eerste onderzoeken en dergelijke. Als je een fokker inschakelt, zorg er dan voor dat deze vroege gezondheidscontroles geeft aan jonge pups en dat je op de hoogte bent van eventuele gezondheidsproblemen die zich in het nest kunnen voordoen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen