Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Wat is goed puppyvoer?

blog-header

Tegenwoordig zijn er letterlijk honderden merken en soorten hondenvoer om uit te kiezen, waardoor het voor een huisdiereneigenaar dubbel moeilijk kan zijn om te weten welke de beste is. Hoewel het vrijwel onmogelijk is om een ​​vergelijking van elk merk voor diervoeding te maken, zijn er een paar basisprincipes die je kunt gebruiken als gids voor het kiezen van het juiste voer voor een puppy.

Wat is puppyvoeding ?

Puppyvoer is speciaal ontworpen voor de voedingsbehoeften van jonge en nog steeds groeiende honden, met tweemaal de dagelijkse voedingsbehoeften die een volwassen hond nodig heeft. Pups groeien en ontwikkelen zich snel - in hun botten, spieren, gewrichten, inwendige organen en immuunsysteem, om maar een paar van de ontwikkelingsbehoeften te noemen waaraan voeding voorziet.

Een uitgebalanceerd puppyvoer bevat die voedingsstoffen die een puppy specifiek voor dit doel nodig heeft, voedingsstoffen die niet nodig zijn als de puppy eenmaal is uitgegroeid tot een hond en die niet worden toegevoegd aan hondenvoeding voor volwassenen. Om bijvoorbeeld een sterk lichaam te bouwen, bevat puppyvoer ongeveer 30% eiwit, evenals de vitamines en mineralen die nodig zijn voor een puppy om gezond te zijn. Puppyvoer bevat ook een hoog vetgehalte voor energie, daarom wordt het niet aanbevolen voor volwassen honden.

Tot wanneer moet je puppyvoer blijven geven?

Honden worden beschouwd als pups totdat ze de verwachte volwassen grootte hebben bereikt. In het ideale geval moet een pup deze voeding krijgen tot hij 80% van zijn verwachte volwassen grootte bereikt, die voor de meeste honden ongeveer een jaar oud is.

Er zijn zeldzame gevallen waarin je voor die tijd mogelijk moet stoppen met het geven van puppyvoeding; vooral als de puppy zich te snel ontwikkelt en de dierenarts zich zorgen maakt over complicaties (bijv. longziekte en panosteosis zijn twee zorgwekkende groeiziekten). In dergelijke gevallen moet je de aanbevelingen van de dierenarts volgen.

Wat is het beste puppyvoer?

Hondenvoer is verdeeld in drie soorten: vochtig, halfvochtig en droge brokken. Van de drie is de droge soort puppyvoeding de beste om te gebruiken, omdat deze meer vleeseiwit bevat. Het is ook praktischer, goedkoper en beter om de tanden schoon te houden en gemakkelijk te verteren. Vochtig puppyvoer is ook gemakkelijk te verteren, maar het is duurder en bederft sneller als het niet goed wordt bewaard. Bovendien zijn vochtige voedingsmiddelen meestal samengesteld uit 75% water, dus bevatten ze minder voedingsstoffen. Een ander probleem met vochtig puppyvoer is het effect op de tanden.

De beste optie is meestal om de puppy een gecombineerd dieet van droog brokje met vochtig hondenvoer te geven. Je kunt ze mengen of variëren van maaltijd tot maaltijd. Halfvochtig puppyvoer is ook een goede optie, omdat het gemakkelijk te verteren en praktisch is in gebruik (d.w.z. het heeft een verpakking op maat en hoeft niet te worden gekoeld). Het nadeel is dat het duur kan zijn en geen tandheelkundige voordelen heeft. Van halfvochtig voedsel wordt ook gedacht dat het bij sommige honden leidt tot obesitas en hyperactiviteit omdat het veel zout, conserveermiddelen en suiker bevat.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.