Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Wat is de makkelijkste hond?

Wat is de makkelijkste hond

Er zijn veel verschillende soorten hondenrassen, sommige zijn gemakkelijker in een gezin op te nemen dan andere. Sommige rassen zijn gemakkelijker te trainen, vriendelijker en speelser, terwijl andere minder verharen of graag rondhangen.

Elke hond is anders, we hebben een lijstje samengesteld van de 10 gemakkelijkste honden.

Beagle
10. Beagle

Aanvankelijk populair als jachtgezelschap, is de Beagle een loyaal en vriendelijk familiehuisdier. Ze hebben een aangenaam karakter, zijn goed trainbaar en reageren goed op positieve bekrachtiging. Deze honden hebben een overvloed aan energie en hebben dagelijks beweging en speeltijd nodig. Vanwege hun instinctieve jachtgedrag moeten Beagles altijd aan de lijn worden uitgelaten, zodat ze niet wegrennen om een interessante geur te volgen.

Shih Tzu

9. Shih Tzu

De Shih Tzu is oorspronkelijk gefokt als metgezel voor de Chinese royals. Ze vinden het heerlijk om geknuffeld te worden en zouden er geen probleem mee hebben om de hele dag gewoon op schoot te liggen. Ze staan bekend als bijzonder goed met kinderen en kunnen zich aanpassen aan vrijwel elke omgeving. Ze dwalen rond in een enorme achtertuin, maar ze vinden het prima om in een appartement of flat te wonen omdat ze niet veel beweging nodig hebben.

Boston-Terrier

8. Boston Terriër

Deze mensgerichte pups zijn vriendelijk en grappig, altijd op zoek om hun familie te charmeren. Bijgenaamd "de Amerikaanse heer" vanwege zijn onberispelijke manieren, wordt de schattige Boston Terriër beschouwd als relatief ontspannen en gemakkelijk te trainen. De vacht van deze hond is kort en glad, dus hij heeft niet veel verzorging nodig. Het activiteitenniveau hangt af van de individuele hond, maar velen zijn blij om het grootste deel van de tijd op de bank te zitten.

bichon-frise

7. Bichon Frise

Deze schattige kleine honden werden oorspronkelijk gefokt om metgezellen te zijn, dus het is geen wonder dat ze doorgaans van iedereen houden. De Bichon Frise is slechts enigszins actief: hij heeft een gemiddelde hoeveelheid beweging nodig, maar is tevreden om het grootste deel van de tijd gewoon rond te hangen. Deze hond reageert goed op training en laat graag zien wat hij heeft geleerd.

Een van de meest populaire dingen over de Bichon Frise is de hypoallergene aard van zijn gekrulde vacht. Omdat de hond heel weinig verhaart, is het ras een populaire keuze voor mensen met allergieën. Die mooie vacht vereist echter wel wat meer zorg dan dagelijks poetsen. Je kunt het zelf leren, maar het is waarschijnlijk het gemakkelijkst om je pup elke 4 tot 6 weken naar de trimmer te brengen.

boxer

6. Boxer

De Boxer is een van de topkeuzes voor beginnende hondenbezitters. Boxers zijn beschermend en houden ervan om bij hun mensen te zijn, inclusief kinderen. Boxers hebben een vrolijk en speels karakter en zijn ook erg atletisch. Een goede training en lichaamsbeweging zijn belangrijk voor het opvoeden van een gezonde en gelukkige Boxer. Ze vinden het vooral leuk om door de achtertuin te rennen en een levendig apporteerspel te spelen. Met hun gladde vacht hebben Boxers weinig verzorging nodig.

Epagneul-Nain-Papillon

5. Epagneul Nain Papillon

Als je op zoek bent naar een kleine speelkameraad, is de Epagneul Nain Papillon een goede keuze. In tegenstelling tot sommige andere kleine hondenrassen, zijn ze extravert en niet verlegen of agressief. Ze zijn dol op kinderen, dus het zijn geweldige huisdieren. Deze honden zijn makkelijk te trainen en blinken uit in gehoorzaamheidsevenementen. Ze hebben lange, zijdeachtige vachten, maar verharen heel weinig en hoeven niet vaak te worden verzorgd. Bovendien hebben ze onweerstaanbare vlinderoortjes, wat verwijst naar hun bijnaam ''Vlinderhondje''.

labradoodle

4. Goldendoodle en Labradoodle

Een kruising tussen verschillende van de vriendelijkste honden op deze lijst, het is niet verwonderlijk dat deze Doodles ook populaire, gemakkelijke huisdieren zijn. De Goldendoodle is een kruising tussen de Golden Retriever en een Poedel, terwijl de Labradoodle een kruising is tussen de Poedel en een Labrador Retriever.

Hoewel mensen met allergieën vaak kiezen voor Doodle-rassen in de hoop de laaguitvallende vacht van de Poedel te krijgen, kunnen genen onvoorspelbaar zijn. Over het algemeen hebben deze Doodles een prettig karakter als gevolg van hun genetische combinaties en zijn ze goede gezinshonden.

golden-retriever

3. Golden Retriever

De Golden Retriever is één van de meest populaire hondenrassen ter wereld. Het ras staat bekend om zijn vriendelijke, vrolijke karakter en hoe snel en gemakkelijk het is om te trainen. Dat is de reden waarom Golden Retrievers vaak uitblinken als hulp- en geleidehonden en goed presteren in competitieve evenementen. Dankzij hun speelse en energieke karakter hebben ze ook dagelijks beweging nodig.

poedel

2. Poedel

De Poedel is intelligent, gemakkelijk te trainen en ongelooflijk atletisch. Omdat ze slim en veelzijdig zijn, blinken ze uit in behendigheids-, sport- en gehoorzaamheidswedstrijden. Het ras is er in drie varianten- standaardpoedel, miniatuurpoedel en de speelgoedpoedel. Hun populaire gekrulde vachten zijn verkrijgbaar in een assortiment van kleuren, waaronder wit, zwart en abrikoos.

labrador-retriever

1. Labrador Retriever

De absolute nummer één in deze lijst: de Labrador Retriever. Het temperament van de Labrador Retriever is vriendelijk, actief en extravert. Het zijn speelse, energieke en slimme honden die ook charmant en enthousiast zijn om te behagen. Deze goedaardige en vriendelijke honden zijn er in drie kleuren: geel, zwart en chocolade. Ze zijn stevig, middelgroot en relatief gemakkelijk te trainen. Labradors hebben veel energie, dus ze vereisen veel beweging en lange, dagelijkse apporteerspelletjes.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen