Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Waarvoor gebruik je een hondenbench?

Waarvoor gebruik je een hondenbench

Een hondenbench kun je om verschillende redenen aanschaffen. Zo is een hondenbench bijvoorbeeld een handig hulpmiddel bij het trainen van zindelijkheid bij pups of bij het veilig vervoeren van je hond. Hier staan een aantal gebruiksmogelijkheden van een bench opgesomd.

Voorkomen van sloopgedrag

Een hondenbench voorkomt heel eenvoudig dat je hond zich uitleeft in huis terwijl jij weg bent. Zo kun je met een fijn gevoel weg gaan en weet je zeker dat je geen ravage aantreft wanneer je thuiskomt.

Zinndelijkheidstraining

Jonge hondjes die nog niet zindelijk zijn, kun je zindelijkheid aanleren met behulp van een hondenbench. Honden vervuilen hun eigen nest niet en zullen zeer zelden hun behoefte op het eigen plekje doen. Door je hond ’s nachts in zijn bench te doen, verklein je de kans dat hij zijn behoefte in huis doet. Na een tijdje weet je hond hoe het hoort en is het niet meer nodig je hond ’s nachts in zijn bench te doen.

Verlatingsangst

Omdat de bench het eigen plekje is van jouw hond, zal deze zich daarin prettig voelen wanneer hij alleen thuis moet blijven. In de bench kan hij lekker rustig wegkruipen en in slaap vallen.

Veilig vervoeren van je hond

Met behulp van een speciale autobench of reisbench kun je jouw hond op een veilige manier vervoeren. Niet alleen veilig voor je hond, maar ook voor jou omdat je hond niet onverwachts los door de auto vliegt uit enthousiasme of in een bocht. Pas op met het vervoeren van je hond in de auto in normale draadkooi hondenbenches. Vaak zijn de staaldraden daarvan erg smal en kunnen je hond ernstig bezeren wanneer jij plotseling hard moet remmen.

Creëren van een rustig plekje

Wanneer je hond een bench heeft, kun je hem daar in doen op het moment dat je merkt dat het erg druk voor hem is in huis. Bijvoorbeeld met een feestje of verjaardag met veel mensen en kinderen. Zo heeft hij zijn eigen plekje waar hij tot rust kan komen.

Belangrijk: gebruik een hondenbench nooit om je hond te straffen na ongewenst gedrag!

Wanneer doe je een hondenbench weer weg?

Je hoeft een bench natuurlijk niet weg te doen, maar wellicht dat je op een gegeven moment over wilt stappen naar een hondenmand. In dat geval is het aan te raden om te wachten tot je hond de pubertijd gepasseerd is. Pups die zindelijk zijn en geen sloopgedrag vertonen, kunnen in de pubertijd soms vernielzuchtig worden. Dan is het handig als je de bench nog hebt!

Hoe bouw je het gebruik van een hondenbench af?

Wanneer je het gebruik van de bench wilt afbouwen, kun je dit het beste geleidelijk doen. Het is belangrijk dat je jouw hond niet van het ene moment op het andere zijn eigen plekje ontneemt. Laat je hond wennen aan een ander plekje (bijvoorbeeld een hondenkussen of –mand). Wanneer je hond uit zichzelf geregeld op het nieuwe plekje gaat liggen, kun je de bench eens een dagje weghalen. Als je ziet dat je hond daar geen moeite mee heeft, laat je de bench gewoon weg.

Een bench ook voor volwassen honden gebruiken?

In principe is het geen probleem om een bench ook voor volwassen honden te gebruiken. Zorg er wel voor dat de hond voldoende ruimte heeft. Wanneer je speciaal voor je volwassen hond een grote bench koopt, houd er dan rekening mee dat volwassen honden over het algemeen langer de tijd nodig hebben om aan een hondenbench te wennen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen