Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Waarom speciaal voer per hondenras?

Waarom speciaal voer per hondenras

Waarom is er speciaal voer per hondenras? Het aanbod aan hondenvoer is erg groot en misschien weet je niet goed welk soort voer je voor je hond moet aanschaffen. Ieder ras is weer anders en heeft andere behoeften qua voeding. Daarom is er een ruime keuze aan hondenrassen voer. Wij vertellen je welke voeding voor welk hondenras het meest geschikt is.

Labrador Retriever

De Labrador Retriever heeft een maximum van 30 procent koolhydraten nodig. Minder kan echter beter zijn als je hond de neiging heeft om dik te worden. De Labrador Retriever kan het beste voeding eten die vol zit met vezels uit onder andere aardappelen, appels en pompoen. Ga voor voeding die laag in granen is.

Labradoodle

Voor de Labradoodle wordt ook wel vers vlees aangeraden. Dit kan een combinatie van verschillende soorten vlees zijn. Voeding die hieraan voldoet wordt ook wel KVV genoemd, oftewel ‘Kant en Klaar Vers Vlees’.

Rottweiler

De Rottweiler is een sterke en grote hond die voeding van hoge kwaliteit nodig heeft. Deze voeding moet over genoeg dierlijke eiwitten en gezonde vetten beschikken. Graanvrij voer is tevens goed te verteren voor je hond.

Bulldog

Een Bulldog dient voorzichtig gevoerd te worden met droogvoer, omdat deze honden de neiging hebben om te dik te worden. Daarom is het belangrijk om voor speciale voeding voor Bulldogs te kiezen.

Husky

De Husky is een kieskeurige eter. Hier moet je dan ook rekening mee houden bij het kiezen van brokken. Ze zijn vrij energiek, waardoor hun dieet rijk moet zijn aan hoogwaardige eiwitten. Deze moeten niet alleen hun energie voeden, maar ook ervoor zorgen dat hun magere spiermassa behouden blijft.

Golden Retriever

De Golden Retriever heeft dagelijks een hoog percentage aan dierlijk eiwit nodig. Zo is er het merk Orijen Adult Original Dog. Deze voeding beschikt over veel dierlijke eiwitten die worden gewonnen uit verse hele eieren, verse haring, kippenvlees en kalkoenvlees.

Duitse Herder

De Duitse Herder is een energieke hond en heeft dan ook voeding met diverse dierlijke eiwitten nodig. Enkele goede merken zijn Royal Canin Breed Hondenvoer German Shepherd Adult, Royal Canin Breed Hondenvoer German Shepherd Junior en Pedigree Duitse Herdershond Hondenvoer.

Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback heeft als actieve hond voeding met meer koolhydraten nodig. Een minder actieve Ridgeback heeft baat bij een minder aandeel koolhydraten, zodat overgewicht voorkomen wordt. Het vetgehalte moet hierbij gemiddeld zijn.

Mechelse Herder

De Mechelse Herder behoort tot de herdershonden en is dan ook een actieve hond. Speciale voeding voor Mechelse Herders is dan ook zeker gewenst, zodat ze over voldoende energie blijven beschikken.

Berner Sennen

Berner Sennen hebben vaak iets meer of juist iets minder voeding nodig. Actieve Berner Sennenhonden doen vaak dienst als werkhond, waardoor ze speciale voeding nodig hebben wat over meer calorieën en koolhydraten beschikt.

Kies het juiste hondenvoer voor jouw hond

Je weet nu precies waarom er speciaal voer per hondenras is en wat een aantal hondenrassen nodig heeft. Ga bij een online dierenwinkel of bij een dierenspeciaalzaak op zoek naar speciaal hondenvoer voor jouw hondenras.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen