Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Waarom je een cane corso zou moeten nemen

Cane-Corso-Italiano

Cane Corso honden zijn mooi, loyaal en aanhankelijk. Ze zijn ook erg beschermend voor hun families. Als je overweegt een Cane Corso aan te schaffen, is het belangrijk om te overwegen of je wel of geen tijd en energie heeft voor dit hondenras. Deze honden zijn niet voor beginnende eigenaren van gezelschapsdieren, omdat ze dagelijkse training en oefening nodig hebben. Ze hebben ook veel ruimte nodig om vrij te kunnen rennen.

Als je in een appartement woont met beperkte toegang tot dergelijke ruimtes, kan het moeilijk zijn om deze dingen voor je hond te geven. Als je ervoor kunt zorgen dat je voor dit soort hondengenoot zorgt en ruimte in je leven hebt voor een energiek dier dat veel beweging nodig heeft, dan is een Cane Corso misschien een goede keuze.

Ze zijn aanhankelijk en liefdevol

Als je een Cane Corso krijgt, wil je zoveel mogelijk tijd met ze doorbrengen, omdat ze graag in de buurt van mensen zijn. Ze zijn extreem loyaal en beschermend, dus als iemand jou of je familieleden probeert te kwetsen, zullen ze niet aarzelen om in actie te komen.

Ze houden van mensen

Cane Corso's zijn erg aanhankelijk, loyaal en beschermend. Ze zijn graag in de buurt van mensen, kinderen en andere honden. Cane Corso's vinden het ook leuk om in de buurt van andere huisdieren te zijn, zoals katten of konijnen. Als gevolg van hun zachtaardige karakter is het niet ongewoon dat je hondgenoot erg gehecht raakt aan het familiehuisdier.

Ze houden er niet van om alleen te zijn

Als het gaat om hun persoonlijkheid en temperament, is de Cane Corso een sociaal dier. Ze worden vaak omschreven als "honden met klittenband", omdat ze zoveel aandacht en liefde van hun familie nodig hebben. Ze volgen je overal waar je gaat en willen elke seconde van de dag bij je zijn. Ze kunnen destructief zijn als ze te lang alleen worden gelaten. Dus als je gezin van plan is om een Cane corso-puppy in huis te hebben, dan moet iedereen op dit gedrag voorbereid zijn voordat je er een mee naar huis neemt.

Van deze grote honden is bekend dat ze in dingen zoals meubels of zelfs muren kruipen als ze zich vervelen of alleen thuis zijn. Cane Corso's staan ​​bekend om het slapen op de bedden van hun eigenaren. Als je op zoek bent naar een schoothondje dat veel liefde te geven heeft, maar niet zo veel energie, dan is dit misschien iets voor jou. Onthoud dat het nog steeds grote honden zijn die elke dag buiten voldoende beweging nodig hebben, evenals binnen speeltijd gedurende de hele week.

Ze zijn niet voor beginnende hondenbezitters

Cane corso-pups zijn geweldige honden, maar ze zijn niet voor beginnende hondenbezitters. Ze moeten worden getraind en gesocialiseerd, ze zullen dingen opeten als ze alleen worden gelaten en ze kunnen dominant zijn met andere dieren. Ze hebben ook veel energie, dus je zult veel tijd nodig hebben voor wandelingen of andere trainingsroutines.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen